Agents de la policia estatal van detenir el 13 de novembre un jove, veí de Montpellier i de 21 anys, que portava dins el cotxe un total de 3,7 quilos de marihuana repartits en deu bosses de plàstic. La policia va enxampar el jove gràcies a l'avís d'un ciutadà que va alertar els agents en adonar-se que el cotxe havia canviat el sentit i s'havia amagat per un camí forestal en veure la policia. Els agents van localitzar l'automòbil en el polígon de Morató de la Jonquera i quan van inspeccionar el vehicle van trobar 3,7 quilos de marihuana repartits en deu bosses. El detingut va explicar a la policia que havia comprat la droga a Figueres.

El jove, que conduïa un Renault Clio de color blau i amb matrícula francesa, va explicar als agents que havia comprat la marihuana a uns individus "d'ètnia gitana" a Figueres. El detingut transportava la marihuana dividida en deu bosses de plàstic dins una capsa de cartró.

Els agents estaven realitzant un dispositiu de control en una de les rotondes d'accés a la Jonquera quan un ciutadà va avisar-los del sobtat canvi de direcció del cotxe, en adonar-se de la presència dels agents. Això va fer sospitar la policia que va seguir el vehicle fins aturar-lo. Llavors, els agents van trobar la marihuana dins el cotxe i van detenir el jove per un delicte de tràfic de drogues.