Un jove ha matat avui d'una ganivetada a un home de 65 anys al barri bilbaí de Santutxu i ha ferit a sis persones més abans de ser retingut pels veïns i arrestat per agents de la policia municipal.

L'agressió s'ha produït cap a les 09.40 hores al carrer Zabalbide, prop de l'entrada de l'estació del metro a Santutxu, quan un jove menor de trenta anys, que parlava en veu alta i tenia la mirada perduda, ha començat a apunyalar les persones que eren al lloc, segons ha relatat el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Bilbao, Tomás del Ferro.

En presenciar aquests fets, els veïns han intentat detenir l'agressor, encara que el jove, d'origen estranger, s'ha ficat en un bar, on ha apunyalat a més persones.

Un dels clients de l'establiment, un home de 65 anys la identitat es correspon amb les inicials KOM, ha mort poc després tot i els intents dels serveis mèdics per reanimar-lo.

Al bar, els veïns han aconseguit reduir l'agressor llançant-li una rajola i l'han retingut fins a l'arribada dels agents de la Policia Municipal, que l'han detingut.

En declaracions als periodistes al lloc dels fets, Tomás del Ferro, que ha destacat l'actuació dels veïns per reduir l'agressor, ha comentat que l'home que després ha mort ha resultat ferit mortalment quan intentava detenir al bar.

L'agressor, un jove les inicials són BAK, ha estat posat ja a disposició de l'Ertzaintza, que és l'encarregada d'investigar els casos d'homicidi a la capital biscaïna.

A més de la víctima mortal, sis persones han resultat ferides per arma blanca i dues d'elles han estat ingressades en centres hospitalaris amb lesions de pronòstic reservat, segons l'Ajuntament. Una setena persona ha estat atesa després de patir una crisi nerviosa.