Els Mossos d´Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 2 de novembre a Girona, Maria Pilar AM, de 55 anys d´edat, nacionalitat espanyola i veïna de Girona, com a presumpta autora d´un delicte d´estafa.

Els mossos de la comissaria de Banyoles van saber que una dona podria haver estat estafada per una altra dona que oferia els seus serveis com a vident. Concretament la dona al voltant dels mesos de maig o abril va conèixer una senyora que oferia els seus serveis com a vident i li prometia així, solucionar alguns dels problemes personals que ella tenia en aquell moment.

La dona va accedir a la oferta de la vident ja que la seva problemàtica l´angoixava i volia algun tipus d´ajuda. La vident va demanar les dades personals a la dona amb l´excusa que les necessitava per ajudar-la, la víctima els hi va donar sense malpensar en cap moment.

Al cap d´uns mesos (el mes de juliol), la dona va comprovar que els resultats que ella esperava de la vident no s´acomplien i va deixar d´anar-hi.

El dia 23 de setembre la dona va anar a una botiga de telefonia mòbil en la qual li van comunicar que al seu nom li constaven dues línies fixes de telèfon i que en una d´elles hi tenia deutes pendents per pagar, dues factures, una d´uns 910 euros i l´altre de 142.

Quan la dona va comprovar l´adreça de l´altre domicili en el qual ella, suposadament, tenia una altra línia telefònica, va veure que es tractava de l´habitatge de la vident que ella visitava. Davant els fets observats, la dona va adreçar-se a la comissaria dels mossos de Banyoles per tal de denunciar-ho.

Els mossos de Banyoles van realitzar totes les gestions necessàries per tal de localitzar i identificar la vident estafadora i van passar les dades als mossos de Girona per tal de detenir-la. Els mossos van comprovar que la vident havia donat d´alta la línia telefònica amb les dades de la seva clienta i l´havia estat utilitzant durant uns 2 mesos i mig. El dia 2 de novembre els mossos la van detenir com a presumpta autora d´un delicte d´estafa.

Els agents de la unitat d´investigació de la comissaria de Girona no donen la investigació per tancada a l´espera de poder saber si hi ha més persones afectades pels mateixos fets.

La detinguda Maria Pilar AM, va ser deixada en llibertat a l´espera que el jutge encarregat del cas la citi per declarar.