El jutjat penal número 1 de Figueres ha condemnat a dos anys de presó un exprofessor de tennis, Sergio Enrique Marrero, per "un delicte continuat d'abusos sexuals" a una menor a qui impartia classes el 2009, quan la víctima tenia 10 anys. El jutjat li imposa, a més, una multa de 3.000 euros en concepte de danys morals. El professor va deixar de donar classes quan es va conèixer la denúncia interposada.

En la sentència, que es pot recórrer, es consideren provats els fets relatats per la menor, que hauria estat objecte dels abusos durant un temps continuat entre el setembre de 2009, quan va començar classes particulars amb el condemnat, fins al febrer de l'any següent, quan va explicar la situació a la família i es va procedir a interposar la denúncia. Els abusos, consta a la denúncia, s'haurien produït durant al?menys un període d'un mes i mig.

A la sentència es relata que la menor assistia a classes en grup a partir del setembre de 2009 al Club Tennis Figueres, on va començar també classes particulars. Ho feia amb el professor que ara ha estat condemnat. "Quan l'acusat impartia les classes en determinades pistes més allunyades aprofitava quan la menor s'ajupia per recollir pilotes per realitzar-li tocaments a les zones dels genitals, i quan la menor intentava saltar per la xarxa de les pistes de tennis per canviar-se de lloc i es va quedar enganxada amb les cames entre la xarxa, l'acusat va fer per ajudar-la, però en agafar-la se'n va aprofitar i va començar a realitzar-li tocaments a les nalgues amb ànim lúbric (amb una inclinació desmesurada al plaer sexual) causant a la menor una situació d'incomoditat. Altres tocaments van consistir en posar-li la mà a l'interior de la samarreta amb l'excusa que buscava un collaret.

La menor, incòmoda, va evitar que li toqués els pits arraconant-se. Però l'acusat, malgrat que l'alumna donava mostres d'incomoditat, l'hauria seguit molestant amb frases com "dóna'm un petonet, si et guanyo em dones un petonet". La sentència continua relatant altres frases que haurien acompanyat els tocaments. En una de les ocasions en què va tocar-li els genitals li va dir no facis un "charquito" -un bassal. La jutgessa considera que es va aprofitar de la confiança dels pares que havien deixat al seu càrrec la menor i es va aprofitar de la víctima quan es trobava sol amb ella a les pistes esportives que es troben més lluny, on no els veia ningú. Allà hauria fet els diferents tocaments. Els pares es van començar a adonar-se que la nena tenia certes reticències a assistir a les classes. Després de descartar que tingués un estrès causat per qüestions escolars que la fes anar més cansada o qualsevol altra raó, van començar a veure que només passava amb les classes particulars. Finalment, la menor els va explicar les actituds del professor de tennis i els pares van actuar immediatament posant una denúncia als Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres el dia 17 de febrer de 2010.

El professor, de nacionalitat argentina, va ser acomiadat pel club. El responsable del centre ha constatat que van prendre aquesta mesura per un principi de prudència tenint en compte que es tracta de menors. El centre va indagar sense que es detectés cap altre problema amb altres alumnes.

La jutgessa, en el cas que es va denunciar, remarca a la sentència la validesa de les declaracions de la víctima, molt clares, amb detalls i sense contradiccions en cap moment, ni durant la fase d'instrucció ni durant el judici. "La víctima es va mostrar no només sòlida, sinó, a més, contundent", diu la sentència.

El professor de tennis va negar els fets i va justificar la denúncia de la menor considerant que en la seva condició d'adolescent s'hagués pogut encapritxar d'ell, un fet que va ser descartat al judici tant per la declaració de la víctima com de les aportacions dels psicòlegs. Els familiars han volgut manifestar que "és molt dur, quan t'ho explica, mai t'esperes que això et passi a tu".