El dispositiu policial engegat a les zones d'oci nocturn de l'Alt Empordà durant l'estiu ha permès detenir 27 persones, la majoria per vendre droga, a tota la zona de la Costa Brava que s'estén entre l'Escala i Cadaqués. A més, mossos i policies locals han interposat 286 denúncjavascript:cargarFckEditor('pTexto');ies, de les quals dues terceres parts també fan referència a tinença i consum d'estupefaents. Destaquen, però, les gairebé 70 denúncies per possessió d'armes prohibides (bats, navalles, barres de ferro, etc.) o per utilitzar-ne d'altres sense cap mena de necessitat. Durant sis mesos, els agents que han pres part al dispositiu -batejat amb el nom de 'Tramuntana'- han identificat més de 600 persones i han escorcollat 88 vehicles.

Entre el 15 d'abril i el 30 de setembre, els Mossos d'Esquadra i diverses policies locals han portat a terme un dispositiu centrat en les zones d'oci nocturn de l'Alt Empordà. L'operatiu, coordinat des de la comissaria de Roses, ha comptat amb la col·laboració de les policies locals de Roses, Castelló d'Empúries, l'Escala i Cadaqués.

El dispositiu 'Tramuntana' tenia com a objectiu lluitar contra els possibles delictes que es poden produir a zones d'oci nocturn d'aquesta part de la Costa Brava, i també en altres indrets, a conseqüència de l'arribada de turistes. Per això, l'operatiu es va engegar per Setmana Santa, moment en què comença el bon temps, i s'ha mantingut durant tots els mesos d'estiu.

Al llarg d'aquest mig any, els agents han fet controls a l'entrada de les zones d'oci nocturn i accessos a discoteques. En total, els Mossos d'Esquadra i les policies locals han escorcollat 88 vehicles i han identificat 632 persones.

El dispositiu policial, sobretot, ha permès lluitar contra la venda de droga a les zones on es concentren els pubs i les discoteques. S'han detingut divuit persones per delictes contra la salut pública i, a més, s'han interposat 209 denúncies per tinença de drogues, consum d'estupefaents al carrer o abandonament d'estris a la via pública.

Lluita contra les armes prohibides

Un altre dels fronts en el qual Mossos d'Esquadra i policies locals han centrat els esforços ha estat en la detecció d'armes. Durant el dispositiu 'Tramuntana', els agents han interposat 69 denúncies per tinença o ús d'armes.

D'aquestes, tretze es referien a armes prohibides (com ara bats, navalles o barres de ferro) i, les 56 restants, a tinença o usos d'armes reglamentàries sense necessitat o excedint-se dels límits. A més, els agents també han fet vuit intervencions temporals de diferents eines i efectes.

La voluntat dels Mossos d'Esquadra és reprendre aquest tipus de controls, que es faran coincidint amb dates en què hi ha una gran afluència de persones en aquestes zones costaneres.