Un home ha estat detingut acusat d'haver mort la seva filla menor de 2 anys a Girona. Els fets han passat cap a les 12 del migdia al domicili de la família, al carrer Oviedo número 8. Segons ha pogut saber l'ACN, el pare ha decapitat la nena mentre un altre fill, una nena de 6 anys, també era al domicili. El presumpte parricida ha trucat al 112 explicant que ha matat la nena perquè li ha demanat "el diable", una explicació que també ha donat a la primera patrulla dels Mossos d'Esquadra que ha arribat al pis. "El diable està aquí", ha dit el detingut als policies. Els agents han trobat la nena morta a sobre del llit i l'altra filla mirant la televisió.

El pare, un home colombià d'uns 35 anys, feia aproximadament dos anys que vivia de lloguer amb la seva família al bloc. La parella tenia dues filles, una de 6 anys i la petita, de 2. L'home estava a l'atur des de feia temps i al matí solia anar a fer el cafè en un bar proper. Aquest matí, una de les cambreres del local ha assegurat que, quan hi ha anat, l'ha vist "més nerviós" que altres vegades.

El crim ha tingut lloc cap a quarts d'una del migdia. El mateix pare ha estat qui ha trucat al 112, el telèfon d'emergències, i ha dit que havia matat la petita perquè "el diable" li ho havia manat. Cap a aquesta hora, el detingut també ha començat a cridar i, com asseguren els veïns, se'l podia sentir a través del celobert del bloc.

El pare, quan encara no havia arribat la policia, també ha sortit al balcó, fora de si, i no parava de repetir "el diable, el diable!", com ha explicat una veïna que viu al bloc del davant. "Només he escoltat que ell plorava, i he sentit uns crits molt forts; m'he pensat que hi havia una baralla i, per això, he sortit al balcó", ha relatat una altra veïna.

Després de rebre l'alerta del 112, una patrulla de Mossos d'Esquadra ha anat fins al pis, situat al 2n 1a, i allà el pare els ha obert. "El diable està aquí", ha assegurat, només veure els policies. Quan els agents han entrat al domicili, s'han trobat la filla petita morta al llit. La nena estava decapitada. L'altra filla, de 6 anys, estava mirant la televisió.

Molt excitat

A l'hora d'emportar-se l'home del domicili, han calgut diversos agents i personal mèdic per reduir-lo. El pare estava molt excitat i no parava de cridar. "Hi havia quatre policies i no podien amb ell, no el podien aguantar dels salts que feia", ha explicat una veïna.

La policia i els serveis d'emergències han estirat el pare en una camilla i una ambulància se l'ha endut fins al psiquiàtric de Salt (Gironès). Mentrestant, el carrer s'ha omplert d'agents dels mossos i de la Policia Local, que han acordonat la zona.

Cap a dos quarts de dues, un cotxe patrulla ha tornat a traslladar el pare fins al pis per a fer la reconstrucció dels fets. El detingut s'ha estat escassament vint minuts a l'interior de l'habitatge. Quan ha sortit, alguns dels nombrosos curiosos que s'han aplegat a peu de carrer l'han insultat.

Fins al número 8 del carrer Oviedo, a més dels agents d'investigació -que han recollit proves-, també s'hi ha desplaçat la comitiva judicial. Entre ells, hi havia el fiscal Enrique Barata, que s'encarrega de portar casos d'homicidis i assassinats.

El furgó funerari s'ha emportat el cos de la menor cap a un quart de tres de la tarda. Tant la veïna que viu al pis del davant com un altre dels veïns del bloc han explicat que res feia sospitar aquesta tragèdia.