Els Mossos d'Esquadra van enxampar tres homes amb el cotxe carregat de pomes robades, a Torroella de Fluvià (Alt Empordà). Els agents van veure tres homes collint pomes a una finca i, en veure la policia, van marxar corrent. Els agents els van aturar poc després i els homes van explicar que l'amo del camp, que es deia "Josep", els havia donat permís. Els agents van fer comprovacions i van saber que l'amo no es deia així i que, per tant, ningú els havia autoritzat a entrar a la finca. Se'ls van comissar 125 quilos de fruita repartides en bosses que van ser retornades al seu propietari. La patrulla que va denunciar els tres lladres forma part del dispositiu preventiu de robatori al camp.

El passat dia 29 d'octubre, cap a la una de la tarda, una patrulla de Mossos d'Esquadra va veure un cotxe aturat en un marge i tres individus dins un camps que, en veure la presència policial, van pujar ràpidament i van marxar amb el vehicle. Els agents van observar que el cotxe anava amb sobrepès.

Els mossos els van fer senyals i el vehicle es va aturar a l'entrada del poble. Hi anaven dos homes al davant i un tercer al seient del darrera amb dues bosses plenes de pomes. En ser preguntats, els joves van dir que havien parlat amb l'amo del camp, que van assegurar que es deia "Josep", i que els havia donat permís.

Els agents van fer les comprovacions pertinents i van veure que al camp on havien collit les pomes només hi havia un temporer que va corroborar que no els havia donat permís. Els policies també van saber que el propietari del camp no es deia Josep. Els mossos van fer les comprovacions amb el veritable propietari del camp que, evidentment, va verificar que no havia donat permís a ningú i que presentaria denúncia.

125 quilos de pomes robades

En l'escorcoll del vehicle, els agents van trobar tres bosses més plenes de pomes. El pes de les cincs bosses arribava als 125 quilos. Després de ser descoberts, els lladres van reconèixer haver agafat les pomes. Els agents van denunciar els tres lladres i van comissar la fruita, que es va retornar al veritable propietari. Els tres homes -que tenen entre 28 i 39 anys i són d'origen sud-americà- van ser denunciats per una falta de furt.