La col·lisió frontal d'aquest dissabte a la C-31 a l'altura de Vilamalla (Alt Empordà) ha estat provocat quan un dels vehicles, un Mercedes de matrícula alemanya i que circulava en direcció l'Escala, ha enviat el sentit contrari i ha topat frontalment amb un altre cotxe, un Citroen que anava en direcció Figueres. Com a conseqüencia del xoc, el Mercedes s'ha incendiat i ha mort el seu conductor, un home d'uns 70 anys, i també han perdut la vida els tres membres d'una mateixa família, entre els quals hi hauria una adolescent, que viatjaven en el Citroen. Precisament, fa uns anys en aquest mateix tram de la C-31 es permetia avançar, però es va canviar la senyalització pels riscos que comportava.

L'accident s'ha produït poc abans de les cinc de la tarda d'aquest dissabte, quan per causes que encara s'estan investigant, un vehicle de matrícula alemanya ha envait el carril contrari i ha xocat frotalment amb un altre cotxe a la C-31 al quilòmetre 379, a Vilamalla. El vehicle estranger era un Mercedes que circulava en direcció l'Escala i l'altre, un Citroen que anava en direcció Figueres.

El sergent dels Mossos d'Esquadra, Ricard Artigas, ha assegurat que estan investigant les causes per les quals el conductor del vehicle ha envaït el sentit contrari, per saber si es tractaria d'una distracció o d'alguna malaltia. Artigas també ha explicat que les víctimes mortals són un home d'uns 70 anys, nascut l'any 1938, i els tres membres d'una mateixa família. La dona seria la conductora, el seu marit el copilot, i la seva filla, que podria ser una adolescent, estaria al seient del darrere. El sergent cap del parc de Bombers de Banyoles, Josep Maria Moreno, ha explicat que quan han arribat al lloc del sinistre el Mercedes s'havia incendiat i, per aquest motiu, han treballat per extingir-lo. "De seguida els serveis mèdics ens han dit que els ocupants dels vehicles estaven morts", ha relatat Moreno.

Canvi de senyalització

El punt de la col·lisió ha estat gairebé el mateix d'on s'han trobat els cotxes, fet que indica el fort impacte del xoc, segons ha explicat el sergent Artigas. Precisament, tal com ha explicat Artigas, fa uns anys en aquest mateix tram de la C-31 es permetia avançar però es va canviar la senyalització pels riscos que comportava. Artigas, però, ha assegurat que no es tracta d'un punt negre en la xarxa viària catalana.