Un exagent de la Policia Nacional de la Jonquera ha acceptat tres anys de presó, als quals ha estat condemnat per tràfic de droga i per atracar un habitatge amb una arma de fogueig a València, on s'havia traslladat per una baixa laboral. El condemnat prestava servei a la Unitat d'Estrangeria de la Jonquera.

L'home, de 30 anys, mentre es trobava en actiu a la Jonquera, hauria mantingut contactes amb dos ciutadans d'origen magrebí. Un d'ells regentava un locutori i tenia una ordre internacional de detenció per falsedat documental. El segon estava vinculat a la venda d'haixix. L'acusat coneixia els antecedents de les dues persones, però hauria mantingut diversos contactes amb ells sense informar els seus superiors ni fer res per detenir-los.

El 2008 estava de baixa laboral i es va traslladar a València, on s'hauria dedicat a la venda de droga, i el 29 de juny va ser denunciat per vendre un gram de cocaïna a un altre agent en un pub. El 25 de juliol del mateix any, i amb l'ajuda d'una noia, va intentar atracar un habitatge a la zona de "Las Casitas Rosas", un lloc conegut per la venda d'estupefaents. Amb l'arma de fogueig va amenaçar la propietària quan va obrir la porta.

El marit va agafar un ganivet i es va enfrontar amb l'assaltant ocasionant-li ferides a braços i cames. L'agent va fugir amb l'acompanyant i van posar una denúncia falsa per contrarestar la que suposaven posarien les víctimes i justificar les lesions.

La policia va descobrir els fets i va detenir l'agent en el domicili del qual van trobar cent grams d'haixix, cocaïna i amfetamines. A banda dels tres anys de presó, se l'ha inhabilitat durant 15 mesos i haurà de pagar una indemnització de 4.000 euros i una multa de 2.000.