El jutjat de guàrdia de Girona va decretar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per a Anderson Jair Sinisterra Paredes, el jove de 23 anys a qui s'acusa d'haver causat la mort a Oscar Cruz Bernal, de 22, a Salt. Cruz va morir el passat 14 de març després de rebre una pallissa que li va causar una ferida profunda al cap, que el va matar al cap d'unes hores. Sinisterra va declarar ahir durant gran part del dia al jutjat número quatre de Girona, que també va prendre declaració a un testimoni que hauria vist la baralla.

El jutge atribueix un homicidi a Sinisterra, cosa que podria comportar-li entre 10 i 15 anys de presó. Aquesta atribució delictiva significa que el jutge no ha percebut acarnissament o premeditació en l'homicidi que presumptament ha comès el jove. De fet, tot apunta que els dos nois no es coneixien i que de matinada, quan tornaven cap a casa després d'una nit de festa, es van embrancar en una batussa enmig del carrer a prop de la plaça dels Colors de Salt. Es van agredir mútuament però Sinisterra duia un arma que va provocar una severa lesió al cap a Cruz.

Un escombriaire va trobar Cruz estès al carrer i va alertar una ambulància que el va dur a l'hospital de Santa Caterina. Era diumenge al matí i el noi, després de rebre una primera atenció mèdica, va marxar de l'hospital pel seu propi peu sense esperar-se que l'examinessin en profunditat. Va explicar els fets a alguns amics i cap al migdia es va posar a dormir. Dilluns a la tarda la seva tia, amb qui convivia, el va trobar mort enmig de vòmits. Els forenses van dictaminar que el va matar la ferida soferta al cap.