Al punt quilomètric 769 de la N-II, que queda dins el terme municipal de Capmany s'hi han produït dos accidents en dues nits consecutives. Res d'estrany a la N-II, que juntament amb l'Ap-7 és la via amb més sinistralitat de Girona pel fet que també són les que més trànsit registren. El quilòmetre 769, però, presenta una peculiaritat: és el tram on hi ha instal·lat un dels grans bordells de l'Alt Empordà, el Madam's.

Els sinistres, a més, comparteixen característiques. En tots dos casos, els vehicles implicats eren cotxes de luxe d'alta cilindrada. A les tres de la matinada de dijous, un Audi A3 s'estavellava tot sol. El conductor i el copilot eren dos homes magrebins. Un d'ells va haver de ser atès per ferides lleus a l'hospital de Figueres.

La matinada d'ahir, pocs minuts abans de les dues, dos cotxes col·lidien en aquest mateix punt quilomètic. En un BMW hi viatjaven tres homes, també magrebins, d'entre 20 i 30 anys. En l'altre cotxe hi viatjava només el conductor. Els tres passatgers del primer vehicle van patir ferides, un d'ells de gravetat, i van ser traslladats a l'hospital de Figueres i el Trueta de Girona, respectivament.

No hi ha constància que els implicats en aquests accidents haguessin fet ús de la instal·lació que hi ha a peu de carretera, però el cas és que la sortida de l'aparcament del Madam's, que és a tocar del carril que circula en sentit Figueres, presenta dificultats als conductors. "Quan surten de l'aparcament han d'anar en direcció a Figueres i canviar de sentit a l'encreuament que porta cap a Capmany. Una altra cosa és que incompleixin les normes de circulació i en sortir girin cap a França, que molts ho fan perquè la majoria dels clients en són, de francesos", explica l'alcalde de Capmany, Jesús Figa (CiU).

El batlle recorda que, després de l'accident del "camió pastera" que va tenir lloc el 1997 i que va suposar la mort de d'onze persones indocumentades que viatjaven d'amagat en la caixa del tràiler i del conductor del vehicle, l'Estat va actuar en aquest tram de la N-II. Entre d'altres coses, es va corregir el pronunciat revolt on va tombar el camió. L'estat de la carretera és ara, a parer de Figa, correcte.

Xofer borratxo

El novembre de 2008, un altre camió va protagonitzar un succés en aquest mateix punt quilomètric, i va ser precisament perquè el conductor va fer un canvi de sentit prohibit per intentar prendre el sentit França. El transport va bolcar i va quedar travessat enmig la carretera. El conductor, un xofer polonès que no va prendre mal, va resultar multat amb 640 euros i un any de suspensió de carnet perquè va donar una taxa d'alcohol gairebé set vegades superior a la permesa: 1,04 mil·ligrams per litre d'aire espirat, quan el màxim permès en conductors professionals és 0,15.