El jutge ha deixat en llibertat Isabel Viader Sauquillo, la figuerenca acusada de tràfic de drogues després que la policia nacional l'enxampés a l'aerport de Madrid amb una maleta folrada amb cocaïna que pretenia fer arribar a la capital altempordanesa. La dona, que s'enfronta a tretze anys i mig de presó, ha estat posada en llibertat sense fiança a l'espera que es dicti sentència, perquè ja ha passat tres anys i quatre mesos a la presó.

El lletrat que l'assisteix, Antoni Quera, manifesta que aquesta decisió pot obeir a dues raons: o bé que la sentència sigui absolutòria perquè la sala accepti la nul·litat de les intervencions telefòniques proposada per la defensa o bé que hagi de complir una pena menor després que la reforma del codi penal rebaixés en un grau la pena imposada per aquest tipus de delictes.

L'advocat va sol·licitar la nul·litat de les escoltes argumentant que aquestes van realitzar-se sense estar fonamentades en indicis sòlids sinó en meres sospites "etèries", entre les quals es troba un paquet sospitós, propietat d'un company de Viader que suposadament li hauria comprat els bitllets a Colòmbia, que aparentment era un formatge típic colombià. L'altre argument utilitzat va ser l'escassa capacitat econòmica que tenia un tercer, també implicat en el cas.

D'acceptar-se la nul·litat reclamada per Quera, la sala ho tindrà difícil per condemnar Viader, perquè si se li va intervenir la maleta va ser precisament perquè tenia el telèfon punxat, igual que els seus dos companys. Anul·lada aquesta prova, quedarien invalidades totes aquelles que s'haguessin obtingut gràcies a la vulneració del secret de les comunicacions.