El detingut com a presumpte autor de la violació que va tenir lloc a Figueres el passat 23 de febrer al vespre va ingressar, aquest dimarts, a presó després d'haver passat dilluns a disposició judicial. L'home, de poc més de 20 anys i de nacionalitat marroquina, comptava amb nombrosos antecedents policials. El cas, que ha trasbalsat la població, es troba sota secret de sumari.

Sobre el cas, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, s'ha afegit a les mostres de rebuig dels ciutadans manifestades a les xarxes socials de comunicació assegurant que "personalment, també enduriria la condemna per violació! Els violadors s'haurien de podrir a la presó i, en tot cas, si són estrangers, ser expulsats sense pietat!". Vila s'ha expressat amb aquesta contundència des del Facebook de l'EMPORDÀ.

Els Mossos d'Esquadra varen detenir un home, la matinada de dissabte a diumenge, com a presumpte autor de la violació que va patir una dona en un establiment situat a l´entorn del cementiri municipal de Figueres.

Els fets, segons relata el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ en la seva edició d'aquest dimarts, van passar el dimecres 23 de febrer al vespre i, segons fonts no oficials, el presumpte autor de l´agressió hauria entrat a la botiga a robar i, davant la resistència de la dependenta, l´hauria agredit i violat.

El detingut hauria visitat la botiga un dia abans, el dimarts 22 de febrer, acompanyat d´un altre home. L´endemà, s´hauria apropat a l´establiment, presumptament tot sol, i hauria perpetrat la violació. La víctima, una dona de més de 40 anys, hauria sortir a demanar ajut a una altra de les botigues que hi ha a la zona situada al voltant del cementiri municipal figuerenc.

Els Mossos d´Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres es van dirigir al lloc dels fets i van posar en marxa una investigació per intentar localitzar l´autor dels fets.

El dispositiu policial va donar els seus fruits i, aquest cap de setmana, concretament la matinada de dissabte a diumenge, es va detenir un home com a presumpte autor de la violació. El jutge que instrueix el cas ha decretat secret de sumari.

El detingut va passar a disposició judicial aquest dilluns.