L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha lamentat la mort a trets d'un jove botiguer del barri del Born, aquest dissabte a la nit, durant l'atracament del supermercat on treballava. Hereu diu que l'assassinat 'colpeix' la ciutat i ara espera que 'tota la llei recaigui sobre l'assassí'. La Guàrdia Urbana ja l'ha detingut aquesta mateixa matinada.

Malgrat la gravetat del cas, l'alcalde considera que aquest és un 'fet aïllat' i ha reivindicat Barcelona com una ciutat segura. 'A moltes ciutats això és la seva quotidianitat', ha afirmat. Hereu també ha felicitat la Guàrdia Urbana per la seva 'ràpida' actuació i detenció del presumpte assassí i ha reclamat el 'reforç' de la plantilla de Mossos a Barcelona.

El crim va tenir lloc dissabte a la nit, quan un individu va voler atracar un supermercat al barri del Born de Barcelona. Els fets van passar pocs minuts abans de les deu de la nit a carrer Sant Pere Més Alt. L'agressor hauria entrat a l'establiment amb la cara tapada i hauria amenaçat el botiguer amb una arma. La víctima va intentat evitar el robatori traient un ganivet, però l'atracador va replicar disparant-li un tret.

El presumpte assassí ha estat detingut aquesta mateixa matinada a la plaça de les Drassanes, un fet que ha destacat l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha felicitat la Guàrdia Urbana per la seva ràpida actuació. Tot i això, Hereu reconeix que cal 'apurar tots els mecanismes de seguretat per evitar la delinqüència greu que té en el comerç un dels seus objectius'.

És per això que reclama el 'reforç' del cos de Mossos d'Esquadra a Barcelona i reivindica la bona cooperació entre els diferents cossos policials a la ciutat per mantenir les polítiques d''actuació i prevenció ràpida' que fan de Barcelona una ciutat segura. 'La seguretat és una de les prioritats d'aquesta ciutat', ha conclòs l'alcalde.

En aquest sentit, Hereu considera que el crim del Born és un fet 'absolutament dolorós', però 'aïllat'. És per aquest motiu, argumenta l'alcalde, que 'ens colpeix cada cop'. A moltes altres ciutats, afegeix, això és part de la seva 'quotidianitat'.

Escarp retreu l''oportunisme' de Trias

Per la seva banda, la tinent d'alcalde de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, ha criticat que el líder de CiU, Xavier Trias, 'emmudeixi quan l'Ajuntament reclama més mossos a la Generalitat i en canvi ara recordi que cal reforçar la seguretat a Barcelona'. Escarp li ha retret aquest 'oportunisme polític' i li reclama que 'no caigui en discursos populistes sobre seguretat més propis del PP'.

La tinent d'alcalde ha avançat que la Guàrdia Urbana de Barcelona ha reforçat la presència a la zona arran del crim al Born i reclama a la Generalitat 'que també s'impliqui al màxim en aquests moments amb el reforç de mossos i l'atenció d'una zona com Ciutat Vella, encara que això signifiqui practicar menys alcoholèmies en altres zones de Catalunya'.