L'assassí d'Olot, Pere Puig, que presumptament va matar a trets quatre persones el matí del 15 de desembre, no estava arruïnat, segons es desprèn de la documentació demanada al banc per l'acusació particular.

Puig tenia 30.000 euros en dos comptes a termini fix: una d'elles vencia el 4 de gener i l'altra el pròxim 31 d'agost. Cap d'aquests comptes, així com tampoc el seu compte d'estalvi - on només hi havia 6 euros - són de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), on treballaven dues de les víctimes.

L'advocat de l'acusació, Carles Monguilod, ha demanat al titular del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Olot, que investiga el cas, que transfereixi aquesta quantitat a un compte corrent del jutjat quan vencin els terminis i que els interessos d'aquestes quantitats es retinguin i posin a disposició del jutjat.

Demana que això es faci un cop es produeixin els venciments dels terminis de les imposicions a termini fix que el paleta té en aquest banc. El banc ja va bloquejar per ordre judicial dimarts passat els tres comptes que Puig té a l'entitat. Ara l'acusació particular vol que també que es retingui i posi a disposició dels jutjats els interessos que generin aquests diners.

El paleta d'Olot que va matar quatre persones el passat 15 de desembre tenia tres comptes bancaris al BBVA d'Olot per import de 30.000 euros. En una llibreta Puig hi tenia sis euros, en un altre compte 6.000 i en un darrer 24.000. Per exemple, els diners a termini fix per valor de 6.000 euros tenen un termini de venciment a data 4 de gener i el compte amb més diners venç el 31 d'agost d'aquest any.

Malgrat el banc ja va bloquejar el passat 21 de desembre aquests comptes per requeriment judicial, ara l'acusació particular ha entrat un escrit al jutjat per demanar altres accions. Per una banda, es demana que es transfereixin els diners que tenia Puig al banc al compte del jutjat un cop es produeixin els venciments de les quantitats a termini fix. I, per altra banda, també es demana que es retingui i es posi a disposició dels jutajts els interessos que generin aquestes quantitats.

Paleta de 57 anys, Puig va matar presumptament a trets el propietari i el fill de la constructora Tubert, en la qual va treballar durant anys, quan tots dos esmorzaven en un bar de la Canya, a Olot (Girona), i poc després, va assassinar a dos empleats d'una sucursal de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM).

El mateix dia dels fets, l'agressor va reconèixer l'autoria dels crims en la reconstrucció davant els Mossos, i fonts policials ja han assenyalat que Pere Puig va actuar de forma premeditada, molt meticulosa i amb una enorme sang freda.

En la seva declaració davant del jutge, el 17 de desembre, Puig va explicar que va matar al seu cap, propietari de construccions Tubert, perquè no li pagava i li devia uns 2.300 euros, i perquè el tenia al seu interior "com si fos una serp" que el dominava.

Va assegurar que després de cometre els assassinats que es va sentir alliberat i que estava "millor que abans", encara que sap que està malament el que ha fet i es penedeix. A més, va admetre que alguna vegada ja li havia vingut al cap i que la nit abans ja ho va pensar, encara que ha confiat que la idea se li oblidés.

Va admetre que sabia que el seu cap tenia "dificultats econòmiques serioses" i que una persona li devia 60.000 euros, a més que corria el risc d'haver d'hipotecar casa seva.

El primer examen medicoforense practicat a Puig constata que l'acusat no presentava antecedents psiquiàtrics, no tenia idees delirants ni cap altre símptoma psicòtic i reconeix els quatre assassinats que se li imputen, encara que es mostra "ambivalent" respecte a les conseqüències dels seus actes .

L'advocada de la defensa també va demanar un altre informe mèdic de l'acusat, que encara no s'ha practicat.