La Generalitat hauria detectat irregularitats a la inspecció de l'estiu passat a Caixa Girona i la seva obra social, segons El Periódico. El Departament d'Economia ha confirmat a l'ACN una inspecció rutinària en el marc de les obligacions de la Generalitat com a tutora de les obres socials de les caixes catalanes, però no n'ha volgut revelar detalls qualificant-la de confidencial.

Segons El Periódico, denunciaria que diversos alts càrrecs presentaven descoberts en comptes d'estalvis durant llargs períodes o que l'expresident de la caixa Arcadi Calzada hauria venut obres d'art de la seva galeria a l'entitat. Caixa Girona ha de presentar al·legacions per respondre a les suposades irregularitats.

Segons explica el rotatiu barceloní, la inspecció duta a terme per la Direcció de Política Financera i Assegurances de la Generalitat el juliol del 2009 va afectar les àrees de crèdits, operacions d'alts càrrecs de l'entitat i obra social durant l'època en què l'entitat estava presidida per Arcadi Calzada.

En aquest sentit, l'acta de la inspecció denunciaria descoberts en comptes corrents d'alts càrrecs de l'entitat com l'exvicepresident Max Marcó, o dels vocals del consell d'administració de l'entitat el 2009, Jaume Torramadé, exalcalde de Salt per Unió Democràtica de Catalunya. Torramadé segueix a l'entitat, mentre que Vázquez va abandonar el seu càrrec el 2009. Segons El Periódico, la inspecció també denuncia activitats d'alts càrrecs com a proveïdors de Caixa Girona, un fet que prohibeix la llei de caixes.

Pel que fa a les presumptes irregularitats de l'aleshores president de l'entitat, Arcadi Calzada (actualment director de la Fundació Príncep de Girona) hauria venut obres d'art a Caixa Girona a través de Galeria d'Art, una empresa de la seva propietat, per un import de 141.139 euros, durant el període 2005-2008.

L'exalcalde d'Olot per CiU, expresident de la Diputació de Girona i exvicepresident del Parlament va abandonar la presidència de Caixa Girona el 2009.