La llengua francesa té una presència molt important a Llançà i arreu de la comarca i s´utilitza molt en el sector turístic. És per impulsar el coneixement d´aquella llengua que l´instutut INS de Llançà vol oferir, en viata al curs vinent, una bona oportunitat de consolidar els coneixements de francès i de realitzar un batxillerat de qualitat, amb l´opció d´obtenir una doble titulació francesa i espanyola. Per això, l´institut llançanenc oferirà el curs vinent el currículum mixt en català i francès, amb la possibilitat d´obtenir la doble titulació de batxillerat i baccaloréat. Les inscripcions per al batxillerat francès comen´çaran el proper dia 21 de maig. Caldrà que l´alumne acrediti un nivell B1 de francès i, si s´escau, es realitzarà una prova de nivell.

El Batxibac és fruit d´un acord entre els governs espanyol i francès que permet l´obtenció de la doble titulació de batxillerat i de baccolauréat a alumnes que han cursat un currículum mixt a centres de l´un o de l´altre país.

El currículum mixt Batxibac implica cursar dues matèries específiques: Llengua i literatura francesa i Història de França. Almenys un terç de l´horari s´ha de fer en llangua francesa. Si els alumnes volen obtenir la titulació francesa, en acabar el segon curs de batxillerat hauran de realitzar una prova externa sobre les dues matèries específiques del Batxinac.

Els alumnes del Batxibac que obtinguin la doble tituació tindran dues notes finals i podran accedir a la universitat com a alumnes de vatxillerat o de baccalorëat segons els convingui. A més, també podran accedir a les universitat franceses en les mateixes condicions que els alumnes del baccalauréat francès