Mas Marcè, de Siurana d´Empordà, s´ha convertit en la primera explotació ramadera del país amb una aula de natura, que s´emmarca a l´Aula dels Sentits, creada l´any passat, Ara, han canviat de coordinadora. Del 12 al 27 de maig, celebraran la segona edició de l´Esquilada i rentat de la llana amb degustació de tots els productes làctics que elabora Mas Marcè. La campanya havia de començar el 15, però l´interès del públic per assistir-hi va fer començar ja aquest proper cap de setmana.

"Ens ha trucat molta gent, tant particulars com escoles", explica Rut Coromina, la coordinadora de l´Aula dels Sentits, mestra de professió amb més de deu anys d´experiència i que també havia estat monitora de tallers de manualitats a les escoles. "Volem donar a conèixer el procés de la llana, que va des de la pastura, el rentat, el cardar, tenyir i fer feltre em sec i moll", afegeix Coromina.

Mas Marcè té signat un contracte de custòdia agrària amb la Iaeden i el GOB Menorca. A través de l´entitat ecologista empordanesa Iaeden, ensenyaran a les escoles com és el procés de la llet de les ovelles ripolleses i els alumnes elaboraran el seu propi mató. Prescisament, aquest diumenge 13 de maig, hi ha una visita-taller organitzat per la Iaeden i GOB Menorca –gratuït per als socis i 5 € per als que no ho són.