Amb el tret de sortida donat per la passada mítica de divendres a Roses, on es pot veure a més de set mil participants disfressats i més d'una setantena de carrosses, arranquen aquest cap de setmana els Carnavals a la comarca. Roses segueix essent el líder indiscutible d'aquesta festa. Tot i mantenir una programació molt continuïsta, s'ha apostat per diversificar espais de ball ampliant la festa al pavelló –on no podran entrar menors de 16 anys si no van acompanyats d'un adult– i a la Sala Suf.

Si dissabte serà la jornada dedicada als infants, amb una rua especial per a ells, diumenge tindrà lloc, al migdia, la passada més vistosa, on les disfresses lluïran a la llum del dia. I, dilluns, darrera jornada festiva, es podrà degustar l'arrossada popular pensada per a 3.000 comensals i s'enterrarà la sardina amb una lectura posterior del testament del Rei Carnestoltes i l'entrega de l'Ànec d'Or al Grup de Teatre de Roses.

L'Escala i Llançà també celebren el Carnaval aquest cap de setmana. A l'Escala, l'activitat més intensa es viurà diumenge al matí quan es farà la rua de Carnaval on hi participen milers de persones. Una de les novetats d'enguany és la desaparició de la sardinada popular gratuïta per falta de pressupost. També cal destacar la rua infantil de dissabte a la tarda i la festa al pavelló (17.00 h) amb Pica Picarol que, cada any, s'omple a vessar.

A Llançà es mantenen les rues de dissabte a la tarda per als nens i de la nit per a tots els públics, unes rues que recorreran diferents carrers principals del Port i de la Vila. Diumenge, a banda de la divertida festa del Caiac Guarnit, una trobada de caiacs i caiaquistes disfressats, tindrà lloc l'esmorzar popular organitzat per la Colla del Ranxo, al pavelló, i un ball a la tarda amb el grup Notes d'Or.

A la resta de la comarca també es celebrarà el Carnaval. Destacar el de la Jonquera, Capmany i, com no, els dos ranxos de Sant Pere Pescador i l'Armentera, dues cites inaludibles per als bons amants de la tradicionalment coneguda Sopa.