Prop de 5.000 persones disfressades de 78 colles diferents i unes 70 de carrosses van desfilar ahir a la nit per l'avinguda de Rhode de Roses en l'acte de la primera i multitudinària desfilada del Carnaval d'enguany. Els actes continuaran fins dilluns i s'hi podran veure des de passades infantils, balls o una arrossada popular.

La celebració es va iniciar a les sis de la tarda amb la concentració de colles davant de la Ciutadella, a les nou es va repartir galetes i garnatxa entre els assistents i, finalment, a dos quarts es deu es va iniciar la popular passada. D'entre les novetats d'enguany, hi ha una carrossa d'uns trenta metres de llargada, que pertany a l'anomenada Penya de l'Espardenya i que va aplegar unes 200 persones. El regidor de Festes, Joan Manel Fernández, va explicar que les xifres de participació d'enguany són semblants a les de l'any passat i que el bon temps que s'esperava per ahir a la nit propiciava una celebració més lluïda, que es calcula que van presenciar unes 50.000 persones. Un cop finalitzada la desfilada, l'envelat de la plaça Frederic Rahola, va acollir una sessió de ball i, posteriorment, discomòbil al pavelló esportiu.

Els actes continuaran avui a partir de les quatre de la tarda també a l'avinguda principal de la població, on es farà una passada infantil i discomòbil al mateix envelat de la plaça. A partir de les onze de la nit, hi haurà un nou ball i, paral·lelament, discomòbil al pavelló. Per diumenge, hi ha prevista una nova desfilada per a grans i petits a partir de les dotze del migdia ; a les sis a l'envelat concert i ball amb l'orquestra La Selvatana, on a les vuit es farà la proclamació dels reis i reines de l'edició d'enguany. A partir de les deu, el pavelló acollirà una nova sessió de discomòbil. La celebració es tancarà aquest dilluns amb una arrossada popular al passeig Marítim. A dos quarts de set es farà un seguici al difunt Rei Carnestoltes i l'enterrament de la sardina, amb un espectacle pirotècnic de comiat.