La Cuina del Vent acaba aquest cap de setmana la seva col·laboració amb l'espai gastronòmic L'Empordà a taula. Dissabte, 9 d'abril, es fa l'última edició de Cuina en viu amb els cuiners, Jose Gurillo de l'Hotel Montecarlo de Roses i Susi Fabregó del restaurant La Vela de Llançà.

Aquesta proposta, que es fa a les 5 de la tarda a les instal·lacions de l'Empordà a taula a Vilajuïga, ha tingut molt bona acceptació durant tota la campanya que s'ha allargat durant un mes i mig. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conéixer la filosofia del grup que promociona els productes de proximitat i alguna de les menges representatives de la zona.

El col·lectiu de l'Alt Empordà mitjançant la cuina en viu dels membres de La Cuina del Vent valora molt positivament aquesta acció que ha permès donar a conéixer els establiments que treballen amb productes de proximitat: hotel-Restaurant Mas Pau d'Avinyonet de Puigventós, l'hotel restaurant La Fornal dels Ferrer de Terrades, l'Emporium de Castelló d'Empúries, El Molí de Pont de Molins, Can Jeroni, l'Antaviana i el Dynamic de Figueres, La Quadra de Maçanet de Cabrenys, l'Hotel Terraza i Montecarlo de Roses i els restaurants El Vaixell i La Vela de Llançà.

Visita Arché Celler

Durant la trobada, d'aquest dilluns a Capmany, els membres del col·lectiu van fer un recorregut per les vinyes i després una visita guiada per les instal·lacions del celler. La Cuina del Vent va conéixer d'aprop una família de viticultors que tot i que treballen la vinya des de fa cinc generacions, elaboren vins propis des de l'any 2004 en que Bonfill Arché es va fer càrrec del celler.

Arché Pagès té un control absolut de tot el procés. De la poda fins a la verema, del celler a l'embotellament. Amb una producció de qualitat, que la família cultiva en les 14 hectàrees que disposa, es fa una collita a mà i sense semal. La recol·lecció es duu a terme delicadament en petites caixes de 12 kg i el raïm arriba al celler intacte i sa, havent-lo destriat a la pròpia vinya. La verema es realitza quan cada varietat arriba al seu punt òptim de maduració.

En la visita al celler els membres del col·lectiu van veure que en els processos d'elaboració d'Arché Pagès s'empra maquinària d'última generació on cada ampolla adquireix el caràcter d'edició limitada i un segell personal que La Cuina del Vent va poder degustar després de la visita en el dinar de germanor.