Aquesta prova és classificatòria per al Desafío Mediterráneo que enguany celebrarà la gran final a Eivissa.

La programació del II Open Internacional de Pesca d´Altura a Roses s´iniciarà la tarda del proper divendres 28, amb la realització d´un curs per a tutors i l´acte de benvinguda als participants en el open. Dissabte, a partir de les 7 del matí, tindrà lloc la sortida d´embarcacions a mar i l´inici de la prova, que finalitzarà diumenge.

El format consisteix en dos dies de competició amb proves de pesca sense mort i amb marcat de les captures per al seu posterior alliberament. Aquest és un dels millors sistemes per a conèixer el màxim d´una espècie piscícola, ja que permet fer un seguiment de diferents paràmetres com són pautes de creixement, desplaçament, àrea vital, comportament dins la columna d´aigua, etc.

La Pesca Recreativa Responsable és actualment l´organització més important de pescadors d´esbarjo d´Espanya, que està fent de la col·laboració científica la bandera del seu treball i que està implicada en diferents treballs científics: el de marcatge de Túnids per ICCAT amb l´IEO; marcatge de Llampugues amb CCS i la Universitat de Charleston de USA; el treball de detecció de meduses per a control d´aquest animal en cooperació amb l´IEO i la "Dirección General de Costas".

D´altra banda, el 4 de setembre tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses la "Jornada de pesca recreativa i reserves marines" que englobarà diverses conferències amb debat al voltant de les reserves marines i la problemàtica actual de la pesca en el Mediterrani.