Carnisseries Serraplà va celebrar dissabte passat, 27 de gener, la xerrada «Com cuidar-se i cuinar després de festes» a la seva botiga del carrer Nou, 56 amb l'objectiu d'oferir informació útil sobre alimentació als consumidors.

La ponent, Marta Ros, dietista i tecnòloga dels aliments, assessora de l'Associació de Diabètics de Catalunya i col·laboradora de la Fundació BulliLab, de Ferran Adrià, va treure ferro al fet de començar una dieta, una decisió que sovint es fa molt dura per a les persones que hi han de passar, i va posar èmfasi a la necessitat d'incorporar receptes saludables i equilibrades per fer-ho més amè.

Ros va aconsellar rebaixar la quantitat de sal i oli dels àpats i complementar la dieta amb exercici físic. Així mateix, va recomanar eliminar del rebost tota la brioixeria i altres aliments calòrics com begudes carbonatades, fruita seca fregida o xocolata i va animar als assistents a optar per productes frescos i de temporada a l'hora d'elaborar els seus plats.

El públic es va poder endur a casa un menú de tot un mes per a perdre aquells kilos de més que se solen guanyar en èpoques nadalenques.

Aquesta és la primera de les xerrades que organitzarà Carnisseries Serraplà amb la idea d'informar i facilitar coneixements útils sobre alimentació als consumidors.