La Nit de l’Alzheimer, l’esdeveniment solidari que va convocar el juliol més de 100 persones de diferents sectors de la societat catalana, ha recaptat un total de 19.600 €. Els fons es destinaran a posar en marxa la Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç, la primera unitat d’aquestes característiques de tot l’Estat.

Els 19.600 € serviran per potenciar la prevenció i la detecció de l’Alzheimer en les fases inicials. El projecte reuneix diferents iniciatives: les Jornades de Portes Obertes, on es faciliten revisions gratuïtes de memòria a majors de 55 anys. També inclou el projecte FACEHBI, investigació on es fa un seguiment mèdic a 200 pacients i que s’ha renovat per una durada de 2 anys més. Sota el paraigua de la Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç també hi ha el projecte NORFACE, un estudi que vol identificar la relació hi ha entre el gruix de la retina i el deteriorament cognitiu. Els Tallers de Memòria també s’incorporen a la Unitat, ja que Fundació ACE és conscient de la importància d’acompanyar el pacient des del principi, fins i tot quan presenten símptomes lleus de demència.

Al lliurament del xec que atorga la recaptació a la Fundació ACE, Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, ha destacat “la bona col·laboració i sintonia amb Fundació ACE ens ha portat a organitzar la segona Nit de l’Alzheimer”.

Per la seva banda, Mercè Boada, cofundadora i directora mèdica de Fundació ACE, ha donat les gràcies a la Fundació Castell de Peralada “per la seva generositat i col·laboració a l’hora d’organitzar la II Nit de l’Alzheimer”. Una vegada més, Boada ha insistit en la importància de la “investigació per diagnosticar a temps una demència com l’Alzheimer que va camí de convertir-se en la pandèmia del segle XXI”.

La II Nit de l’Alzheimer

La II Nit de l’Alzheimer, que es va celebrar el 28 de juliol, està emmarcada en la campanya Regala Memòria de la Fundació ACE, amb l’objectiu de recollir fons per al diagnòstic, tractament i recerca de la malaltia d’Alzheimer.

L’origen d’aquest esdeveniment es basa en dos sopars solidaris que es van organitzar al 2014 i 2015 al Castell de Peralada. En els seus inicis, aquestes trobades es van concebre com a sopars privats amb un nombre limitat de participants. Aquest any, per segona vegada, Fundació ACE i Castell de Peralada han obert aquest vetllada al conjunt de la societat. El resultat ha tornat a tenir un gran acolliment i ha estat un èxit en la recollida de fons.

Sobre Fundació ACE, pionera en el camp de l’Alzheimer

Fundació ACE - Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, entitat innovadora i referent a Espanya. Neix el 1995 amb l’objectiu d’atendre la demanda creixent en el diagnòstic i tractament de les persones amb deteriorament cognitiu i demència especialment Alzheimer, oferint una atenció personalitzada i acompanyament integral als pacients i les seves famílies. Fundació ACE està considerada un dels referents internacionals en recerca, especialment clínica, neuropsicològica social i bàsica.

Sobre la Fundació Castell de Peralada

La Fundació Castell de Peralada és una fundació familiar creada el 1995 per la família Suqué Mateu i, més concretament, pel Sr. Artur Suqué i la Sra. Carmen Mateu. La fundació té la finalitat d’impulsar tot tipus d'activitats culturals, entre les quals destaca el Festival Internacional de Música Castell de Peralada. La fundació també dóna suport, promou i organitza activitats de caràcter assistencial, cívic i de foment de l'economia social que pugui desenvolupar la fundació directament o facilitant-ne la seva realització per part de tercers. D’altra banda, també té la finalitat de conservar i restaurar els béns de patrimoni històric integrat dins del conjunt del Castell de Peralada. Actualment la Sra. Isabel Suqué és la presidenta de la Fundació Castell de Peralada.