Roses organitzarà una campanya conjunta de donació de sang i de medul·la òssia dissabte 29 de juliol. El divendres 28 es farà una xerrada informativa sobre la donació de medul·la òssia al Teatre Municipal. Els mesos de vacances, les donacions disminueixen un 30% pel canvi d´hàbits L´objectiu és animar tothom a donar sang per garantir les reserves, que sempre baixen durant les vacances.

El proper dissabte 29 de juliol es podrà donar sang a la Casa del Mar de Roses de 10 a 14 i de 16 a 20:30 h.

Els donants que hi vagin també podran donar la mostra de sang per entrar en el registre espanyol de medul·la òssia (REDMO)

Per això s'ha organitzat conjuntament entre Associació de donants de Sang i Fundació Roses contra el càncer, una xerrada informativa sobre el què i què no és la donació de medul·la òssia a càrrec de l'hematòleg del Banc de Sang Jordi Vila, que tindrà lloc el divendres 28 de juliol a les 20:15h al Teatre Municipal.

Amics de sang, #amicspersempre

A partir de dilluns, totes les persones que vagin a donar sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebran una calcomania dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet.

La imatge vol recordar que quan dones sang fas amics per sempre amb la idea que a l'estiu, durant les vacances, és un moment idoni per fer amics. Amics com les persones a qui es transfondrà sang i que, encara que desconeguts, seran amics per sempre.

Animar la donació a través de les xarxes

Els donants que ho vulguin poden contribuir a donar a conèixer la campanya a les xarxes socials, on poden compartir les fotografies amb els seus tattoos a través de l´etiqueta #amicspersempre, a Facebook, Twitter i Instagram (@donarsang).

Les xarxes socials del Banc de Sang ja compten amb més de 40.000 seguidors que comparteixen les seves experiències com a donants i receptors de sang.