L'aigua és una font de vida que compleix un gran paper en el nostre organisme, tant a nivell intern com extern. Quan consumim aigua mantenim hidratat el nostre cos, la nostra pell llueix més radiant i moltes de les funcions del nostre organisme es realitzen amb més facilitat. No obstant això, els beneficis de l'aigua van més enllà del consum intern. Hem de saber que el contacte extern amb l'aigua també té molts beneficis per a la nostra salut.

Dutxar-nos és un hàbit d'higiene que tots tenim a diari i, en general, preferim fer-ho amb aigua tèbia o calenta, especialment després d'un dia estressant, ja que ens resulta més relaxant. No obstant això, no és el més recomanable.

S'ha comprovat que l'aigua freda compta amb grans beneficis per a la nostra pell. Si et dutxes amb aigua freda de manera gradual, a poc a poc el teu cos s'anirà acostumant i banyar-te amb ella deixarà de ser una agonia. Vols conèixer els beneficis de dutxar-se amb aigua freda?

Millora el flux sanguini

L'aigua freda pot resultar una teràpia molt efectiva per a les persones amb problemes de circulació. El canvi de temperatura fa que el nostre organisme comenci a bombejar més sang cap als òrgans i els teixits interns. En conseqüència, en tenir millor flux sanguini, els òrgans seran molt més efectius en els seus objectius.

A més, augmentarà la pressió sanguínia, portant molt més oxigen i nutrients a totes i cadascuna de les cèl·lules que componen el nostre organisme.

Amb l'aigua freda aconseguirem evitar l'aparició de varius o reduir-les visiblement.

Pell més saludable

L'aigua temperada o calenta dilata els porus de la pell i ajuda a que eliminem greixos i toxines que s'acumulen a la superfície. D'aquesta manera, la nostra pell es resseca i adquireix un aspecte mancat de brillantor i fins i tot escamós. Per això, és molt convenient, per no dir que obligatori, alternar-lo amb l'ús d'aigua freda.

Amb l'aigua freda el que aconseguirem serà reduir la mida dels porus o fins i tot tancar-los. D'aquesta manera, millorarem l'aspecte de la nostra pell ja que recuperarà la seva brillantor natural. A més, la pell conservarà la seva fermesa i elasticitat, cosa que no passa amb l'aigua calenta, que fa que la pell es vegi flàccida i, per si fos poc, afavoreix l'aparició d'arrugues a primerenca edat.

Major energia

No hi ha res com aigua fresca per despertar-te. Les dutxes fredes poden augmentar els teus nivells d'energia pel fet que les terminacions nervioses de la pell s'activen. A més, descongestionarás els òrgans interiors, ja que l'aigua a baixa temperatura ajuda a que les toxines i impureses flueixin cap als porus i s'alliberin. Et sentiràs millor, més fresc i amb una major energia.

D'altra banda, després d'un exercici físic intens, és aconsellable que prengueu un bany d'aigua freda, doncs us recuperareu abans.

Activa el sistema immunològic

Al dutxar-nos amb aigua freda el nostre cos reacciona immediatament estimulant el sistema immunològic, i gràcies a això es fa més fort. En rebre aquest benefici el nostre organisme respondrà millor contra les infeccions i els virus.

Fertilitat

És sabut que la calor mata a l'esperma. Al contrari, banyar-se amb aigua freda és beneficiós per a aquelles persones que tenen problemes de fertilitat, ja que incrementen el nivell de testosterona en el cos. Això implica un increment de la producció d'esperma i millora de la fertilitat. Per això, és recomanable que els homes evitin exposar-se a dutxes molt calentes per prevenir la caiguda en la producció d'esperma.

Cabell sa

Sabies que l'aigua calenta debilita els cabells i els fol.licles pilosos? Està demostrat que les persones que decideixen banyar-se amb aigua freda en lloc de fer-ho amb aigua calenta posseeixen un cabell molt més fort i sa. A més és ideal per prevenir la caspa i la caiguda del cabell, i per mantenir-lo hidratat.

Antidepressiu natural

Les dutxes d'aigua freda ajuden a produir una sensació de benestar, combatent així els símptomes depressius. I per què passa això? Perquè l'aigua freda ajuda a la producció de noradrenalina en el cervell, una substància estimulant que millora l'humor, disminueix l'estrès i ansietat, i alleuja la depressió.

Pèrdua de pes

Sí, sí, tal qual ho estàs llegint. Pots perdre pes de manera inesperada banyant amb aigua freda. El cos conté dos tipus de teixit gras: greix blanc i greix marró. El greix blanc s'acumula en la nostra cintura o cuixes quan consumim més calories de les que necessitem per funcionar, i no cremem aquestes calories per obtenir energia.

El greix marró, en canvi, és el greix bo, que genera calor per mantenir el nostre cos calent, i s'activa quan s'exposa al fred extrem. Per tant, les dutxes fredes poden promoure l'activitat del greix marró.