L'estrès forma part del nostre del nostre dia a dia. Anem corrent a tots els llocs, treballem moltes hores i sentim que no arribem a tot. Els psicòlegs afirmen que cert grau d'estrès és necessari per mantenir el cos actiu, millorar la nostra creativitat i rendiment. No obstant això, l'estrès passa a ser perillós per a la salut quan desequilibra el nostre sistema nerviós.

L'excés d'estrès s'ha convertit en una característica comuna en la societat accelerada a la qual ens enfrontem cada dia. Un alt nivell d'estrès pot produir insomni i reduir el nostre rendiment. Si aquesta situació es manté al llarg del temps podem arribar a tenir problemes hormonals que ens portin a menjar més i engreixar. Fins i tot les nostres defenses i ànim es poden veure reduïts notablement, i pot ocasionar en molts casos una depressió. Descobreix a continuació les claus per dir adéu a l'estrès i relaxar-te:

Donar-li a les coses la importància que tenen

Quan ens enfrontem a una situació que ens generi estrès, hem d'analitzar què és el que ens preocupa. Moltes vegades dramatitzem i ens agobiem massa per por que les coses surtin malament, sense adonar-nos que, en cas de sortir malament, les conseqüències no serien tan dramàtiques.

Així, abans d'enfrontar-nos a aquestes situacions, hem de relaxar-nos i intentar veure el costat bo de les coses, sense pensar que no podrem aconseguir-ho.

Realitzar exercici físic

La pràctica d'exercici físic relaxa la nostra ment i activa el nostre cos. També ens ajuda a descarregar i sentir-nos renovats. És important que busquis un petit forat al dia per fer exercici, relaxar-te i sentir-te millor amb tu mateix.

Practicar tècniques de relaxació

Pràctiques com el ioga, la relaxació o pilates ens ajuden a relaxar-nos. Un cos sotmès a un alt nivell d'estrès necessita relaxar-se per combatre aquesta acceleració constant de l'organisme que pot arribar a danyar la nostra salut.

Viure el present

La nostra ment és anticipatòria per naturalesa. Imaginem que farem demà sense gaudir del dia a dia. D'aquesta manera, ens agobiem per situacions que encara no han succeït. Hem de relaxar-nos, viure el dia a dia i gaudir del que estem fent en aquest precís moment, aquí i ara.

Dormir prou

El descans és essencial per mantenir-nos actius i poder afrontar un nou dia carregats de energia. Intenta relaxar-te i dormir un mínim de 8 hores.

Alimentar-se correctament

Igual que l'esport, una dieta sana i equilibrada també ens ajudarà a sentir-nos millor.

Saber organitzar-se

Hem de planificar la nostra vida diària per ordre de prioritats. Diferenciar el que és prioritari i urgent per a nosaltres del que no ho és. Així, també planificarem el temps que dedicarem a l'oci i a treballar. D'aquesta manera, aconseguirem veure les nostres obligacions perfectament planificades i tenir temps per a tot.

El temps d'oci també és important

Enmig d'aquest ritme de vida frenètic, no hem de descuidar les nostres relacions socials o l'dedicar temps a un mateix. Hem de gaudir, sortir i relaxar-nos. Això també ens ajudarà a gaudir i veure les coses d'una altra manera.