La Fundació Oncolliga de Girona va atendre durant l'any passat 1.764 persones a les quals va donar suport a través de 8.887 serveis. Els voluntaris hospitalaris, a més, va fer un total de 6.474 visites a malalts ingressats. Aquestes són algunes de les dades que l'entitat a donat a conèixer en el marc del 16è Sopar Benèfic, que s'ha celebrat aquest divendres a la nit al Palau de Fires de la ciutat. A l'acte, s'hi han aplegat prop de 700 persones. La fundació té com a objectiu donar atenció als malalts de càncer, les seves famílies i donar resposta a la seves necessitats a través d'un equip multidisciplinar format per psicooncòlegs, fisioterapeutes i tècnics en prevenció.

Els professionals de la fundació van atendre més de 1.700 persones durant el 2016. D'aquestes, 717 van ser ateses per l'equip de psicooncòlegs de l'entitat (2.457 visites), 152 van rebre el servei de fisioteràpia a domicili (1.529 visites) i 163 van utilitzar el servei de drenatge limfàtic (1.760 visites). D'altra banda, 284 persones van gaudir el servei de préstec de material com ara cadires de rodes, caminadors o llits articulats.

Pel què fa al servei l'allotjament gratuït per a familiars de malalts ingressats al Trueta, un total de 44 famílies s'hi van acollir. Per tal d'oferir aquest servei, Oncolliga disposa de dos pisos amb tres habitacions dobles cadascun, i tres hotels - Sidorme a Salt i Figueres, i Hotel Peninsular a Girona- acullen aquelles sol·licituds que no es poden cobrir amb les dues llars residència.

Un altre dels serveis que l'entitat ha consolidat durant aquest darrer any i que va posar en marxa el 2015 ha estat el servei de banc de perruques solidàries. Un total de 76 dones s'ha interessat per la iniciativa i 70 d'elles se n'han quedat una.

Atendre als malalts i a les seves famílies

L'objectiu de l'entitat passa per atendre els malalts oncològics però també a les seves famílies i oferir-los respostes a les seves necessitats a través d'un ampli equip multidisciplinar amb psicooncòlegs, fisioterapeutes i tècnics en prevenció. Una important tasca, però, la realitzen els voluntaris. L'any passat, per exemple, els voluntaris hospitalaris van fer un total de 6.474 visites a malalts ingressats.

En l'àmbit educatiu i amb la intenció de promoure hàbits saludables, van realitzar diversos programes a les escoles i instituts. Un total de 5.084 alumnes de primària i secundària de les comarques gironines van participar-hi. A més, al llarg del 2016 es van organitzar una trentena de conferències sobre aspectes relacionats amb l'oncologia i els recursos que s'ofereixen des de les associacions.

Sopar benèfic al Palau de Fires de Girona

Aquestes són algunes de les dades que l'entitat ha donat a conèixer aquest divendres a la nit durant el 16è Sopar Benèfic, que ha tingut lloc al Palau de Fires de Girona. Prop de 700 persones han assistit a l'acte, amb un donatiu de 35 euros que s'afegeixen a l'apadrinament de taules que fan diverses empreses i institucions.