Un creu -o vol creure- que sobre el sexe ja ho sap tot, i que poques coses noves li poden explicar. Doncs bé, amb aquestes curiositats sobre el moment del clímax sexual que segueixen, el més probable és que us quedeu perplexos. A continuació, 10 dades desconegudes sobre l'orgasme que resulten d'allò més sorprenents.

1. Milloren com el vi

No tot el que envelleix comporta que sigui pitjor. Perquè l'orgasme millora amb l'edat. Almenys, entre les dones. O això sembla. Diversos estudis duts a terme en els últims anys determinen que les dones menors de 30 anys van aconseguir arribar a l'orgasme en la seva última relació sexual en el 61% dels casos; les noies a la seva trentena, van augmentar la taxa d'èxit al 65%; i dones per sobre dels 40 anys van aconseguir arribar al clímax en el 70% dels casos. És a dir, la facilitat per gaudir augmenta en les dones en gairebé un 10% a partir dels 40.

2. Les noies es prenen més temps a arribar

Tradicionalment s'ha vingut escoltant de més dones insatisfetes en les seves relacions sexuals, que d'homes. Bé, potser la resposta sigui tan senzilla com que les dones necessiten més temps. O que els homes necessiten menys, millor dit. Perquè mentre una fèmina es pot prendre de mitjana fins a 15 minuts per arribar a l'èxtasi sexual, a l'home li val amb uns 3 a 5 minuts de mitjana. I quan aquest moment arriba, nois, què passa amb ella? Que es busqui la vida? Cal ser més generós, home!

3. La menstruació fa més fàcil l'orgasme

Aquesta curiositat sobre l'orgasme potser ens faci començar a infringir el 'semàfor vermell'. Molts o moltes rebutgen la idea de tenir sexe durant el període menstrual de la dona ja sigui per higiene o per pudor; si sabessin que és possible que la dona gaudeixi més quan té la regla, s'ho pensarien dues vegades. L'explicació és lògica: el clítoris rebrà més reg sanguini durant la menstruació, atès que durant aquests dies arriba més sang a la zona inguinal, el que el farà una mica més gran i sensible. A més, altres sexòlegs indiquen que la menstruació millora la lubricació de la vagina i millora l'excitació de la dona en generar una major sensació de sacietat en les àrees pèlviques i abdominal. Tot avantatges!

4. Milloren l'humor i treuen el dolor

El cervell, quan sent un orgasme, segrega una substància anomenada oxitocina i allibera endorfines. L'oxitocina una hormona que procura la relaxació, mentre que les endorfines són un analgèsic natural. A més d'alliberar-nos del mal de cap o muscular, un orgasme ens farà tenir més bon humor i fins i tot solucionar l'insomni. També va bé per adquirir autoestima i confiança.

5. Els gens estan relacionats amb l'orgasme

En efecte, depenent de l'herència genètica, una persona pot arribar al clímax amb més facilitat que una altra. De fet, hi ha homes i dones que per culpa dels seus gens són incapaços d'assolir l'orgasme. El percentatge és més gran en elles. Un estudi va demostrar que el 15% de les dones pateix aquesta condició, per tan sols un 2% dels homes.

6. Es pot experimentar un orgasme durant el part

Un petit percentatge de dones -al voltant del 3% - experimenta plaer sexual durant el part, arribant fins i tot al plaer màxim. A aquest tipus de plaer sexual se l'anomena orgasme obstètric i un 0,3% dels parts poden venir acompanyats d'ell. Encara que generalment el part està associat al dolor, hi ha dones que es sorprenen sentint-se estimulades per la dilatació, les contraccions i la sortida del nen del cos en donar a llum. Els estudis que han aprofundit en el tema han arribat a la conclusió que quan això passa, el part és menys dolorós i pateix menys complicacions.

7. Es pot arribar-hi per altres vies a més del sexe

Un 10% de les dones poden arribar a l'orgasme fent exercici, el que és conegut com 'coregasm' per l'origen anglès de la paraula. En un experiment de la Universitat d'Indiana en relació a aquest tipus d'estimulació, els investigadors van analitzar quins exercicis eren amb els que més s'arribava a l'orgasme. Els resultats faran que les vendes a les botigues d'esport augmentin exponencialment: els abdominals van provocar excitació sexual en el 51% dels casos; l'aixecament de peses, al 26,5%; el ioga en un 20%, el ciclisme en el 15,8%, córrer al 13,2% i finalment caminar en el 9,6%. És sorprenent o no? Tots al gimnàs, vinga!

8. Els orgasmes no genitals

Relacionat amb l'anterior. Una gran part de l'orgasme no és només vaginal o fàl·lic, si no que es pot estimular d'altres maneres, i fins i tot bona part del mateix passa únicament en el cervell. Un 10% de les dones pot arribar a l'orgasme només amb l'estimulació dels mugrons. Quan una persona pateix una lesió espinal i perd la sensibilitat a l'àrea genital, altres zones del cos més sensibles poden exercitar-se per obtenir plaer sexual. Sí, com l'home paralític de la divertida pel·lícula 'Intocable', que gaudia quan se li acariciaven els lòbuls de les orelles. Altres zones eròtiques que s'han documentat han estat les celles, els genolls o els peus.

9. El rècord mundial de l'orgasme

Una de rècords guiness. L'orgasme més llarg del que hi ha registre és el que va viure una dona a la qual li va durar 43 segons, amb 25 contraccions. Per tenir una idea del que això significa, un orgasme normal en una dona pot durar des de 3 a 20 o 25 segons quan la cosa ha anat bé. En els homes, un orgasme dura de 3 a 8 segons. D'altra banda, el rècord d'orgasmes experimentats en una hora està en 134 per una dona, i 16 per a un home.

10. Es pot tenir un en estat de mort cerebral

Doncs això sembla. Encara que el cervell estigui en estat vegetatiu, l'espina dorsal segueix estant viva, desperta. I el mateix que es coneix la síndrome de Llàtzer, pel qual una persona en estat de mort cerebral pot, espontàniament, creuar els braços o moure les cames, també pot experimentar moviments musculars -discretos- que portin a l'estimulació genital i li acabi propiciant un orgasme i l'ejaculació.