Hisenda

El govern espanyol rebaixa l'IVA de les ulleres graduades

Passaran del 21% al 10% i també afecta als productes per al seu ús i manteniment

04.04.2017 | 17:28
Unes ulleres graduades.

El secretari d´Estat d´Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha anunciat aquest dimarts que els pressupostos generals de l´Estat per al 2017 recullen una reducció de l´IVA que paguen les ulleres, lents graduades, així com els productes per al seu ús i manteniment, que passaran de tributar el 21% actual al 10%.

La mesura acompanya la reducció de l´IVA que l´executiu espanyol ja va anunciar per als espectacles en viu (teatres, circs, concerts i corrides de toros). El govern de Rajoy preveu recaptar per l´IVA 67.463 milions d´euros, un 7,3% més que a l´exercici 2016, fruit del creixement de la despesa en productes subjectes a l´IVA, que s´espera que augmenti un 5,3% tan pel que fa en consum de llars, compra d´habitatge i despesa de les administracions públiques.

A mes, l´executiu espera que les limitacions a les concessions d´ajornament del pagament de l´impost aportin a les arques públiques aproximadament 1.300 milions d´euros. En impostos especials, la previsió de recaptació ascendeix a 20.770 milions d´euros, un 4,6% més que el 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema