El secretari d’Estat d’Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha anunciat aquest dimarts que els pressupostos generals de l’Estat per al 2017 recullen una reducció de l’IVA que paguen les ulleres, lents graduades, així com els productes per al seu ús i manteniment, que passaran de tributar el 21% actual al 10%.

La mesura acompanya la reducció de l’IVA que l’executiu espanyol ja va anunciar per als espectacles en viu (teatres, circs, concerts i corrides de toros). El govern de Rajoy preveu recaptar per l’IVA 67.463 milions d’euros, un 7,3% més que a l’exercici 2016, fruit del creixement de la despesa en productes subjectes a l’IVA, que s’espera que augmenti un 5,3% tan pel que fa en consum de llars, compra d’habitatge i despesa de les administracions públiques.

A mes, l’executiu espera que les limitacions a les concessions d’ajornament del pagament de l’impost aportin a les arques públiques aproximadament 1.300 milions d’euros. En impostos especials, la previsió de recaptació ascendeix a 20.770 milions d’euros, un 4,6% més que el 2016.