Tots aquells que van amb freqüència a la piscina ho sospiten, però no són capaços de conèixer l'abast de la problemàtica. Tothom, en algun moment ho altre, ha comés aquest 'pecat' social en alguna ocasió. Ara, gràcies a un equip d'investigadors canadencs podem fer-nos a la idea de l'abast del problema.

Segons informa l'agència Reuters, uns investigadors canadencs que estudien els nivells d'orina en les piscines han descobert l'abast d'aquesta silenciada pràctica social i els resultats no són gaire macos per al comú dels esportistes aquàtics.

Investigadors de la Universitat d'Alberta van desenvolupar una prova per mesurar la quantitat d'orina i es van emportar més de 250 mostres de 31 piscines i hidromassatge de dues ciutats canadenques.

Els resultats van mostrar una 830.000 litres de piscina, que és aproximadament un terç d'una piscina de mida olímpica, tenia 75 litres d'orina, mentre que un altre grup més petit tenia 30 litres.

Els éssers humans introdueixen "una varietat de productes químics" en les aigües d'esbarjo a través de fluids corporals.

Tot i l'orina en si és estèril, la seva presència a les piscines és un problema de salut pública ja que l'orina pot barrejar-se amb productes químics per a piscines danys a la salut dels nedadors, segons l'estudi.

Els investigadors van mesurar la substància acesulfam-K (AS), un edulcorant artificial que passa a través del cos per complet i és "un marcador urinari ideal", segons l'estudi.