La iniciativa impulsada per dues nenes de 12 anys de regalar polseres a canvi de donatius ha aconseguit recaptar un milió d'euros en tres anys per a la investigació del càncer infantil a l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat (Barcelona).

La idea va sorgir de dues nenes de Benicarló, Daniela i Mariona, amigues de Candela, una pacient de l'hospital a qui van diagnosticar leucèmia el 2013, segons ha donat a conèixer Sant Joan de Déu en una roda de premsa.

Les dues nenes van decidir fer polseres, que van batejar amb el nom de 'Candelas', en homenatge a la seva amiga, per donar-les com agraïment a les persones que realitzessin un donatiu per a la investigació del càncer infantil.

Altres pacients de l'hospital, familiars i amics es van sumar al projecte que s'ha convertit en un fenomen social en què participen escoles, residències d'avis i associacions de veïns, que elaboren les polseres.

Des de finals del 2013 s'han elaborat més de 274.000 polseres i la seva distribució per tota la geografia espanyola ha reportat un milió d'euros, una xifra que equival a la meitat del pressupost anual de recerca del centre en oncologia infantil.

Laboratori d'investigació

La quantitat recaptada ha permès impulsar el creixement del laboratori de Sant Joan de Déu dedicat exclusivament al càncer infantil amb sis línies d'investigació i 27 investigadors.

Gràcies a les donacions de particulars, empreses i fundacions, els investigadors de Sant Joan de Déu han generat tres assaigs clínics a partir de la investigació original pròpia incloent el primer assaig clínic a nivell mundial per testar la seguretat i eficàcia d'una vacuna contra el glioma difús del tronc cerebral, un càncer propi dels nens que actualment és incurable.