L'objectiu del Giving Tuesday és dedicar un dia, aquest any el 29 de novembre, a tot el món a celebrar l´acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), o objectes de segona mà.

La Fundació Roses contra el càncer, vol promoure aquest moviment i sumar-hi el seu projecte: recaptar fons per ajudar a l'Institut Català d'Oncologia de Girona en la investigació sobre el càncer de pròstata. L'ajuda es pot fer a través d'una donació directament des del seu Giving Repte o compartint-lo amb amics i família per l'enllaç:http://www.migranodearena.org/es/ong/2354/fundaci-roses-contra-el-cncer/. L'objectiu de la campanya és arribar als 6.000 euros en 58 dies de termini.

En els últims anys s'han aprovat diferents tractaments per al càncer de pròstata que milloren la supervivència dels seus pacients. Fins a l'actualitat, però, es desconeix si hi ha algun factor que ens ajudi a predir la resposta de la malaltia al tractament, per la qual cosa s'ha d'iniciar el tractament, per poder saber com respon.

S'han publicat alguns estudis on es descriuen alteracions en els gens tant del tumor com a nivell sanguini; la presència d'aquestes mutacions podria anar associada a una major resposta a segons quins fàrmacs. Es vol identificar quina és la incidència d'aquestes alteracions i així poder ampliar les possibilitats terapèutiques lligades a una alta resposta als tractaments de platins i olaparib.

Per això analitzarem de manera prospectiva la sang dels pacients que compleixin determinades característiques clíniques prèviament a iniciar un tractament i la presència d'alteracions en teixit en aquells pacients de què disposem mostres.

La Fundació Roses Contra el Càncer és una institució privada sense afany de lucre, creada l'any 1998, inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i membre de la de la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC).

Com a principal finalitat donem suport als malalts de càncer de Roses, els supervivents i els seus familiars, a través d'una atenció psicosocial, durant totes les fases de la malaltia.

Des de la Fundació, també som molt conscients que, invertir en investigació, és invertir en el futur de les persones i per això un dels nostres objectius és col·laborar, promoure i incentivar la investigació del càncer.

Per aquest motiu, donem suport a la investigació per contribuir a trobar una curació definitiva del càncer així com per millorar el tractament i qualitat de vida del pacient durant el període de convalescència.

L'any 2003, amb el primer donatiu de la Fundació, es va crear el primer laboratori de recerca oncològica de la Província de Girona, iniciant així el conveni de col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Girona en projectes d'investigació. Des de llavors, la Fundació Roses Contra el Càncer recapta fons que es destinen a la investigació del càncer a través de l'ICO Girona (un dels equips d'investigació més destacats a tot el món).