La Fundació Alchimia Solidària, creada en el si de l'empresa alt empordanesa Alchimia, ha organitzat la primera jornada sobre els usos terapèutics del cànnabis. Hi intervenen tres professionals de l'àmbit de la sanitat experts en la matèria: dos metges -els doctors Joan Parés i Mariano García de Palau- i un psicòleg i doctor en farmacologia -José Carlos Bouso-. Els tres professionals coneixen de primera mà la realitat dels pacients, la ciència i la investigació del cànnabis i la realitat sociopolítica que envolta el debat sobre la idoneïtat de regular el cànnabis amb finalitat medicinal.

La jornada se celebra el dimarts 8 de novembre, de les 19.00 a les 21.00 hores, a la Sala de La Cate de Figueres, i els tres experts parlaran davant del públic moderats pel sotsdirector de la fundació International Center for Ethnobotanical Education, Research & Service (ICEERS), Òscar Parés. Aquest acte divulgatiu és obert a tothom i gratuït, però, per una qüestió de limitació de l'aforament de l'auditori, es requereix la inscripció prèvia al següent correu electrònic: jornades@alchimiaweb.org.

Les ponències

El doctor Joan Parés enfocarà la seva ponència a partir de l'experiència de sis anys d'un metge dins les associacions cannàbiques, i, alhora, parlarà de les virtuts i els defectes de la teràpia herbal. El doctor Mariano García de Palau centrarà la seva exposició en el potencial terapèutic del CBD (cannabidiol). També informarà sobre els controls de qualitat dels productes cannàbics i sobre la qüestió de les famílies que tracten nens amb cànnabis. Per la seva part, José Carlos Bouso explicarà què diuen les darreres publicacions científiques sobre el cànnabis medicinal i quins són els models de regulació del cànnabis internacional.

Després de la intervenció dels tres professionals, s'obrirà un torn de paraula entre els assistents amb l'objectiu que tothom pugui resoldre dubtes o demanar informació entorn de la temàtica de la jornada.

L'acte promogut per la Fundació Alchimia Solidària forma part de la celebració dels 15 anys de l'empresa. La commemoració ha tingut lloc, al llarg d'aquest 2016, amb diferents activitats pensades per a les persones que formen l'equip d'Alchimia i, també, per a les seves famílies. L'empresa, però, també vol compartir l'aniversari de portes en fora.

Per al públic en general

En aquest sentit, els responsables d'Alchimia consideren que aquest és un bon moment per tirar endavant una jornada informativa a l'Alt Empordà. "Hem volgut portar els tres millors especialistes cannàbics per apropar la seva experiència professional en aquesta temàtica al públic en general. Segur que hi ha moltes persones amb dubtes i volem que tothom sigui lliure de preguntar en el torn de paraula", expliquen els organitzadors, els quals han avançat que, en el cartell, s'especifica que aquesta és "la primera" jornada sobre usos terapèutics del cànnabis, perquè la voluntat és poder donar-li continuïtat amb noves edicions.

Per a Alchimia, la transparència, la divulgació i la difusió amb tot el que té a veure amb el món cannàbic són una premissa. De fet, en el bloc que han creat dins del portal alchimiaweb, hi ha un apartat dedicat a Consultori de cànnabis terapèutic, en què dos dels doctors que intervenen en la jornada a La Cate, Joan Parés i Mariano García de Palau, resolen dubtes a aquelles persones que s'hi adrecen. "Tu pots enviar una pregunta i decidir que la resposta sigui pública o no", anoten els responsables d'Alchimia.