De la incapacitat per tenir orgasmes (anorgàsmia) n´hem parlat en d'altres articles però com que és molt habitual avui hi insistirem una mica més. Tot i que és un problema típicament femení també hi ha homes que tenen aquesta dificultat. Avui, doncs, parlarem de l´anorgàsmia en general, tant per als homes com per a les dones. Més endavant, en d'altres articles, parlarem específicament de l´anorgàsmia femenina i de la masculina, perquè tenen les seves particularitats.

Si no podem tenir orgasmes -i sobretot si en podíem tenir però tot de cop hem perdut aquesta capacitat- la primera cosa que hauríem de fer és anar al metge de capçalera: hi ha nombroses malalties i tractaments que poden provocar aquesta situació.

Per tant, com hem dit en altres casos, primer de tot cal descartar un problema mèdic. A vegades una anorgàsmia se soluciona simplement canviant una medicació que ens estava fent la punyeta. O tractant bé una malaltia que ens provocava aquesta disfunció.

Si el metge ens diu que tot està bé, aleshores ja ens movem en el pla psicològic o relacional. Què ens pot passar? Hi ha moltes possibles causes que poden fer que no siguem capaços de tenir orgasmes i haurem d´anar descobrint (un sexòleg ens pot ajudar) quina és la nostra. Pot ser que no sapiguem desconnectar; pot ser que no sapiguem què ens agrada, com ens agrada; pot ser que no li ­sapi­guem demanar a la nostra parella. Pot ser que tinguem moltes idees equivocades sobre les relacions sexuals. Pot ser que estiguem estressats o deprimits; pot ser que estiguem enfadats amb la nostra parella o desencantats o desanamorats i que el sexe «ja no funcioni». Pot ser que tingui por de deixar-me anar; pot ser que tingui por d´alguna altra cosa i em bloquegi. Pot ser que pensi que el sexe és un pecat. Pot ser que pensi que no em mereixo passar-ho bé. Pot ser que tingui vergonya. Pot ser, simplement, que no em sàpiga relaxar.

Però... l´anorgàsmia es pot superar? Normalment sí. Primer de tot hem d´entendre molt bé què passa. Si estem molt perduts, l´ajuda professional és molt recomanable. Una vegada sapiguem on és el problema, hi ha moltes coses que podem fer.

Aprendre com funciona el nostre cos, tècniques per aprendre a desconnectar, veure les relacions sexuals des d'un altre punt de vista... La majoria de les persones que es posen a mans d'un professional ho aconsegueixen.

Si voleu un truc, per començar: la primera cosa que hem de fer és fer baixar els orgasmes del pedestal. Sabíeu que es poden tenir relacions sexuals molt plaents (molt!) sense orgasme? Sabíeu que hi persones que tenen orgasmes però senten que les seves relacions són poc satisfactòries? Penseu que és possible que no tingueu orgasmes però que tingueu una vida sexual molt més satisfactòria que algú que sí que en té.

Per tant, per començar centrem-nos en el plaer en la relació, que pot ser molt. Si tenim això clar i podem disfrutar sense pensar en l'orgasme que ha de venir -paradoxa- tindrem més números per aconseguir-lo.

Si teniu aquest problema i us fa patir, no ho deixeu de consultar.

Trobareu solucions, us traureu un pes de sobre i sereu una mica més feliços.

Val la pena!