El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha anunciat avui a la patronal sanitària que aquest mes només podrà pagar la meitat de la factura mensual de les entitats sanitàries concertades, entre elles els hospitals que treballen amb concert per a la sanitat pública.

Segons han informat a Efe fonts de la patronal sanitària La Unió, el CatSalut ja els havia pronosticat aquest problema de liquiditat fa uns dies, encara que ha estat fins a aquesta tarda quan han ratificat que només podran pagar la meitat dels 350 milions d'euros als quals ascendeix la factura de cada mes.

En aquest cas, a l'octubre el CatSalut ha de pagar la factura corresponent al mes d'agost, ja que paga amb 60 dies de retard.

Les mateixes fonts han assegurat a Efe que les previsions de la Generalitat apunten que la factura de novembre la pagarà íntegra amb fons propis i que la de desembre i la meitat pendent d'octubre quedarà a càrrec de quan l'administració catalana cobri el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

L'import anual del concert amb els centres sanitaris privats que treballen per a la xarxa pública és d'uns 4.200 milions d'euros, que la Generalitat paga en mensualitats de 350 milions.