La Junta Local de Figueres de l´AECC-Catalunya contra el Càncer ha celebrat la col·lecta anual, aquest dijous a la ciutat, amb taules de postulació repartides per la ciutat amb apostolants i voluntàries de l'entitat. A Figueres la postulació s'han concentrat per diferents places i carrers. Els diners aniran destinats per a la investigacio de la malaltia.

L´AECC-Catalunya contra el càncer va creixent any rere any i "són els ingressos de la postulació anual els que ens permeten estar al costat dels malalts i de les seves famílies, ja que darrere la solidaritat de les persones hi ha psicòlegs, fisioterapeutes, voluntaris o treballadors socials que acompanyen i donen suport a les persones que pateixen un càncer o a aquelles que l´han patit" explica Pilar Puig i Adell, presidenta de la junta local.

Tot el que es recapta a la postulació anual es dedica íntegrament a l´ajut del malalt i als seus familiars de Girona i comarques. Així s´han pogut fer més de 2.500 sessions a malalts i familiars a través dels serveis de psicologia, fisioteràpia i logopèdia; gairebé 8.400 visites pels nostres voluntaris de missió (principalment als hospitals), educant els nens en la salut i finançant investigació oncològica.

Dades del 2015

Durant l´any 2015, a l´Hospital de Figueres, el Departament de Psicologia ha atès 25 casos i s´han portat a terme un total de 67 visites a 21 pacients i 4 familiars. El Departament de Voluntariat ha donat suport a 70 malats a l´Hospital de Figueres, i 13 casos més al Bernat Jaume, realitzant 626 i 367 visites respectivament.

A través del Departament d´Assistència Social, s´ha ajudat a pal·liar l´impacte físic de la malaltia a una pacient de l´Escala. Pel que fa a la prevenció, s´han fet xerrades de diferents programes a escoles com ara el Sol i Vent de Vilafant i Pompeu Fabra de Llançà.

Les taules postulants s'ubicaran a la Rambla - Placeta baixa; a la Rambla - Banc Santander, a la Plaça Ajuntament de les 8h a 14h i de 16 a 20 h; a la Plaça Catalunya, a Mossèn Cinto Verdaguer - Pujada del Castell (Ortopèdia), a la Plaça del Sol, 3 i al carrer Notari Salvador Dalí - Eduard Rodeja (Plaça).

A la fotografia apareix la vicepresidenta, Angels Yecora i la resta de voluntàries encapçalades per la senyora Gazules Casademont.