Un nou fàrmac d'Almirall contra la psoriasi en placa de moderada a severa supera els assaigs clínics

Es tracta del Tildrakizumab, que en un 63% dels pacients ha aconseguit un 75% de blanqueig de la pell després de dues injeccions

03.10.2016 | 11:21
Almirall desenvolupa un nou medicament

Un nou fàrmac d´Almirall contra la psoriasi en placa de moderada a severa ha superat els assaigs clínics de fase III a més de 1.800 pacients procedents de més de 200 centres d´arreu del món, segons ha informat aquest dilluns la multinacional catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Es tracta del Tildrakizumab (IL-23p19), un medicament en fase d´investigació que en un 63% dels pacients ha aconseguit un 75% de blanqueig de la pell a la setmana 12 després de dues injeccions de 100 mg del fàrmac. I el 77% dels pacients van aconseguir aquest mateix 75% de blanqueig a la setmana 28 després de tres injeccions de Tildrakizumab. A banda, una mitjana del 57% i del 66% dels pacients van aconseguir una puntuació de ´blanqueig´ o ´quasi blanqueig´ amb una sola dosi de 100 mg a les setmanes 12 i 28, respectivament. Almirall ha presentat aquests resultats positius al 25è Congrés Europeu de Dermatologia, celebrat a Viena (Àustria).
Els pacients que van rebre una dosi de 200mg de Tildrakizumab van observar millores en els resultats amb una mitjana del 64% i del 78% a les setmanes 12 i 28. Les conclusions addicionals dels estudis clínics de fase 3 d´aquest medicament contra la psoriasi en placa de moderada a severa es presentaran en propers congressos científics. Almirall ha anunciat que s´està avançant en la sol·licitud de permisos tant a Estats Units com a Europa. El passat mes de juliol, Almirall va anunciar un acord estratègic amb Sun Pharma per al desenvolupament i la comercialització del Tildrakizumab per a psoriasi a Europa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema