El Museu del Joguet de Figueres acull, aquest dimarts, una xerrada a càrrec de la doctora M. del Mar Fernández, geriatra, sota el títol 'L´humor en l´abordatge de la demència', on oferirà informació d´estratègies per abordar la malaltia de l´Alzheimer. L´acte serà moderat per Núria Juanola, psicòloga de l´Associació Malalts d´Alzheimer i Família, que organitza, un any més, diferents activitats a Figueres amb motiu de la Setmana Mundial de l´Alzheimer.

Postulació als barris

La programació continua dijous amb la divulgació i postulació amb desplegament per tota la ciutat, amb la col·laboració de les associacions de veïns dels barris de Figueres. La setmana d´activitats es clou dissabte amb una oferta lúdica, des de la plaça de l´Ajuntament. Durant tot el dia, hi haurà postulació al mateix espai i a les 12 del migdia es farà una batucada per animar l´ambient. Al llarg de la jornada hi haurà inflables per als nens i de sis de la tarda a vuit del vespre i el grup Els Delai serà l´encarregat d´amenitzar el fi de festa.

Pintures i poemes

La Setmana Mundial de l´Alzheimer se celebra des de Girona amb una exposició, inaugurada aquest dilluns, a benefici de l´Associació d´Ajuda a Malalts d´Alzheimer i Afectats, gentilesa de la poetessa Montserrat Picola. Al centre cívic del Barri Vell de la ciutat gironina, es pot veure fins a final de mes la mostra 'Senzillament una dona'.

L´exposició són olis i aquarel·les sobre la importància de les dones a través de la seva experiència vital, que s´acompanya d´un llibre de poemes il·lustrat on l´autora, a través de les paraules, repassa les imatges, la seva experiència vital com a nena, mare i àvia.