A la recta final de l'estiu, encara queden dies per seguir gaudint del sol a la platja o fins i tot a la piscina. No obstant això, a mesura que entra la tardor, anirem abandonant aquest costum i perdent a poc a poc el bronzejat que tant ens ha costat aconseguir.

Però hi ha una sèrie de trucs que ens ajudaran a conservar una pell morena durant unes quantes setmanes més i prolongar aquest bon color que tant ens ve de gust lluir:

-Hidratació. Si la teva pell es manté hidratada, evitarà que es peli, pel que el bronzejat serà més durador. Un oli hidratant en sortir de la dutxa o una crema amb les mateixes propietats abans d'anar a dormir perquè actuï durant la nit també ens ajudarà. Tampoc està de més seguir fent servir les cremes 'aftersun'.

-Més cures per a la pell. Evitar la descamació és clau i podem aconseguir-ho amb diverses cures per a la pell, com els tractaments exfoliants, malgrat que hi hagi opinions que diguin el contrari. Eliminar les cèl·lules mortes amb un guant de crin, usar mascares hidratants o un tractament amb antioxidants permetran que la pell llueixi brillant i que el bru destaqui més.

-Evita l'aigua calenta. Quan et dutxes, oblida't de l'aigua calenta mentre puguis i opta per l'aigua freda. A més d'aconseguir allargar la teva pell morena, estaràs millorant la circulació sangínia.

-Auto bronzejadors. Sempre hi ha el recurs dels auto bronzejadors. Això sí, abans de posar-lo, realitzat un bon 'Pelling' o, si no, opta per aquells que amb menys agents auto bronzejadors perquè vagin aportant poc a poc un to adequat de bru i que el resultat no sigui molt artificial.

Tingues cura de l'alimentació. Alguns aliments ens ajudaran a activar la melanina i mantenir el bronzejat, com els rics en betacarotens. Això cal complementar-ho amb la ingesta necessària de líquids, fonamentalment aigua, per mantenir-nos hidratats. El tomàquet o la pastanaga són dos aliments sempre recomanats en aquests casos.