El 65 per cent de les persones ha afirmat que perdre pes ràpid té beneficis per a la salut a llarg i curt termini, segons una enquesta impulsada pel grup Pronokal, que recull l'opinió dels participants sobre els 10 mites més populars d'aprimar-se ràpid.

Les dades desmenteixen que perdre pes ràpid sigui dolent per a la salut, ja que "encara que es perdi pes ràpid per motius estètics, la simple reducció de pes ja millora xifres com el colesterol elevat, la resistència a la insulina o la hipertensió", ha explicat la companyia.

La revista científica 'The New England Journal of Medicine' ha publicat que és considerat un fals mite l'afirmació que perdre pes ràpid dóna pitjors resultats a llarg termini que una pèrdua de pes de forma gradual. De fet, en estudis previs realitzats per Pronokal durant 24 mesos, es mostra que els pacients que perden pes ràpid, de mitjana 5 quilograms en 15 dies ia costa de greix, demostren que després de 2 anys, el 54 per cent dels pacients tractats mantenen més d'un 10 per cent del pes total perdut.

L'enquesta ha reflectit que la població està cada vegada més conscienciada, ja que el 89 per cent de les persones consideren que és necessari l'ajuda d'un especialista per realitzar un tractament per aprimar-se de forma segura. Pel que fa a l'afirmació que la ràpida pèrdua de pes comporti mancances nutricionals, els experts de la companyia han assegurat que hi ha tractaments mèdics que valoren des de l'inici estats carencials del pacient, com la falta de vitamina D o minerals, i els solucionen mitjançant suplementació i control mèdic.

"Com més temps tarda el pacient en perdre pes, més mesos estarà patint les conseqüències del seu excés de pes. Per això, hem de dir el benefici que aporta als nostres pacients sortir d'obesitat ràpidament i donar a conèixer els nostres tractaments mèdics, avalats científicament , que faciliten perdre pes de forma ràpida i afavoreixen més que el pacient no el recuperi ", ha afirmat el director mèdic de Pronokal, Ignacio Sajoux.