Les elevades temperatures que aquests dies estan assotant a la major part de les comunitats autònomes obliguen a prendre una sèrie de precaucions per evitar la deshidratació i, el que és pitjor, els cops de calor, especialment en el cas dels nadons, ja que el seu organisme no està acostumat als canvis bruscos de temperatura.

Per això, i per tal d'evitar un cop de calor en els més petits, l'especialista en Neonatologia de l'Hospital La Milagrosa de Madrid, Paloma Nacher, ha subratllat la importància de vestir-los amb roba lleugera i de cotó i no utilitzar motxilles portanadons .

"És important controlar els cops de calor. Poden arribar a ser greus en el nadó perquè els poden ocasionar deshidratacions amb conseqüències complicades", ha recalcat l'experta, que ha recomanat no sortir al carrer entre les 12.00 hores i les 17.00 hores i situar el nadó a llocs ombrívols.

Banys d'aigua fresca i no fer servir aire condicionat

Refrescar sovint amb una tovalloleta humida els braços i les cames; utilitzar els banys d'aigua fresca les vegades que sigui necessari (sense arribar a ser freda); col·locar el bressol en el lloc més fresc de la casa; i ventilar a primera hora del matí i a última de la tarda per intentar aconseguir que l'habitació estigui a 22 graus, són altres dels consells aportats per la doctora.

Respecte a l'aigua, Nacher ha recordat que en els nens amb lactància a demanda normalment no cal aportar aigua, però ocasionalment, davant un cop de calor forta se'ls pots oferir. "L'aigua és un aliment que només ho admentran si tenen set. En els nens amb biberó, sempre és recomanable portar un biberó amb aigua fresca", ha argumentat.

Finalment, l'experta ha destacat la necessitat d'evitar els aires condicionats, usar ventiladors que renoven i refresquen l'aire, refredar el cotxe abans que entri el nadó i, un cop dins, tenir l'aire apagat i controlar la calor amb les finestretes. "Si malgrat això, la calor és insuportable, posar l'aire però sempre amb una finestreta oberta parcialment", ha acabat.