A l'estiu tots ens exposem al sol; fins i tot aquells que defugen de la platja o la piscina corren el risc de cremar-se pel simple fet de passejar per la ciutat o prendre alguna cosa en una terrassa. És molt important conscienciar-se de que cal posar-se protector solar, principalment a la cara, i a diferència de les creences populars, no només a l'estiu sinó tot l'any.

Però a més, cal cobrir aquestes parts que queden exposades als raigs del sol amb crema protectora abans de sortir de casa. Tot i així, són moltes les persones que per una distracció o perquè han estat massa temps prenent el sol han patit alguna cremada a la pell, una cosa molt molesta.

Per això, a continuació t'oferim una sèrie de recomanacions que et poden alleujar en aquesta situació. No obstant això, recorda que tot i que la pell es recupera, té memòria i qualsevol cremada és nociva al llarg del temps en el nostre organisme, així que posa't protecció i no et passis amb els raigs de sol.

Aftersun

És recomanable emprar aftersun cada vegada que tornem de la platja o la piscina ja que hem estat exposats al sol. És important aplicar-lo en lloc de la crema hidratant corporal mentre estiguem a l'estiu.

Els aftersuns refresquen i descongestionen la pell, nodreixen l'epidermis, restablint l'equilibri humectant de la pell ... El seu ús ajuda a preservar la joventut de la pell, reconstruint les defenses.

A més, l'afersun fa que el teu bronzejat sigui més durador. L'acció hidratant i suavitzant impedeix que la pell es desprengui, assegurant així més durada del color daurat. El retinol estimula la renovació cel·lular unificant l'epidermis, el que motiva un bronzejat més brillant i uniforme. Així que no t'oblidis de la importància d'un bon aftersun a l'estiu.

Àloe vera

El suc que desprenen les fulles d'aquesta planta és perfecte per a qualsevol cremada i no només perquè la seva textura fresca i gelatinosa alleujar el dolor, sinó també perquè gràcies a les seves propietats ajuda a regenerar la pell.

És molt recomanable tenir una planta d'àloe vera a casa, perquè a més no exigeix ??massa atencions i les seves fulles es converteixen en un remei per infinites molèsties. De totes maneres, sempre pots adquirir una pomada d'àloe vera amb la qual notaràs els mateixos efectes; això sí, compra'n una que tingui una alta concentració.

Civada

Pots utilitzar-la de moltes maneres: fent una preparació manual, en gel o en crema però la propietat de la civada és que t'ajudarà a evitar la picor i l'ardor de les cremades. Després aplicar-te la civada a la pell cremada notaràs un efecte tranquil·litzador i relaxant.

Iogurt fred

Els àcids grassos i els láctics tenen propietats calmants, així que són un eficaç remei per alleujar el dolor d'una cremada pel sol. S'unta una gasa de cotó amb iogurt fred i aplica'l amb cura on s'hagin produït cremades durant 20 minuts. A continuació, renta bé la zona amb aigua freda.

Durant les 48 primeres hores beu moltíssima aigua. Una cremada a la pell va lligada a una important pèrdua de líquids en l'organisme així que és fonamental beure aigua o sucs per compensar aquesta deshidratació. Si pateixes cremades a causa del sol, allunya't dels raigs durant almenys dos dies. Quan la cremada és greu i hi ha butllofes en més del 20% del cos, has d'acudir al metge.