Aconseguir dormir bé pot ser més complicat a l'estiu, amb l'arribada de la calor. Moltes persones pateixen problemes per agafar el son i aquest problema augmenta amb la pujada de les temperatures.

Si per a tu dormir bé a l'estiu és una autèntica tortura, et proposem una sèrie de pautes que t'ajudaran a descansar millor.

Oblida't de donar voltes i més voltes, de la visites a la cuina, d'aquest glop d'aigua al mig de la nit, etc. Apunta't els trucs que et detallarem a continuació i dorm com un tronc durant els mesos d'estiu, quan la calor apreta i els termòmetres marquen màxims.

Evitar sopars copiosos abans d'anar-se'n al llit: el sopar s'ha de fer dues hores abans de dormir per evitar anar al llit durant la digestió. A més, l'últim menjar del dia ha de ser lleuger i gens greixos.

Dutxa per refrescar-se abans de dormir: passar per la dutxa o fer un bany relaxant abans de ficar-se al llit ajuda a eliminar tensions i conciliar així més fàcilment el son.

No beguis cafè a les hores prèvies a ficar-te al llit: La cafeïna i la teïna són substàncies estimulants que poden causar insomni, pel que no són gens recomanables si ja hi ha problemes per dormir.

Estableix rutines per anar a dormir: És important acostumar-se a anar al llit a la mateixa hora tots els dies, ja que així s'imposa un horari al cos. També es recomana, si és possible, aixecar-se a la mateixa hora.

Oblida els problemes i pensa en positiu abans de ficar-te al llit: D'aquesta manera s'eliminen les possibles alteracions o problemes que poden provocar-nos dificultats per dormir i es concilia millor el son.

Utilitza roba còmoda i lleugera per dormir: opta per peces de cotó que ajudin a transpirar i que no et premin. Aquests elements t'ajudaran a agafar el son.

Evita que la calor es concentri a l'habitació en la qual vas a dormir: mantingues l'habitació airejada perquè l'ambient que es respiri a l'hora de ficar-te al llit sigui agradable.

Deixa el mòbil lluny: evita consultar les xarxes socials o altres llocs a Internet abans d'anar a dormir. Si mires el mòbil just abans d'anar-te'n al llit, et serà més difícil desconnectar i quedar-te adormit ràpidament.