Quan l'estiu s'instal·la al calendari, són molts els que comencen a suar; i no només per la calor, sinó també per dissimular els rastres de la sudació a la roba. A priori pot semblar un tema menor però la veritat és que l'excessiva sudoroció provoca ansietat a tant homes i dones.

En algunes ocasions, suar en situacions en les que a priori no s'hauria transpirar incomoda molt a algunes persones, que se senten observades per la resta i se senten el centre d'atenció, quan en realitat no és així.

L'actitud, és a dir tenir una mentalitat correcta, és fonamental en casos de sudoració axil·lar i ajuda a afrontar el problema. A més, t'oferim una sèrie de trucs perquè la suor no es noti tant en la roba i respiris més tranquil.

Utilitza un desodorant antitranspirant de llarga durada

Per evitar les temudes taques de les aixelles porta sempre un desodorant antitranspirant a la bossa o maletí, i posal quan consideris, et portarà seguretat i evitarà que et sentis cohibit.

Utilitza roba folgada

El frec del teixit amb la pell activa la suor, així que opta per samarretes o vestits més solts que no s'enganxin al cos, sobretot en aquelles zones per les que més sues. En utilitzar roba més folgada, les teves aixelles tindran millor ventilació, la qual cosa farà que sentis que sues menys, tacaràs menys la roba i la suor s'assecarà abans.

Tria colors més neutres

Si tens un problema de sudoració elimina del teu armari aquelles peces de colors forts: vermell, gris, verd, blau... És més aconsellable que utilitzis tons més neutres, blancs o ivoris, en què la transpiració no es marca d'una manera tan evident. A més, aquest tipus de tonalitat es porta millor amb els raigs de sol, no ens causarà tanta calor i per tant suarem menys.

És important que et sentis a gust amb la roba que escullis i pensar que encara que tu tinguis aquest petit problema, tothom té alguna cosa, ningú és perfecte, així que respira tranquil.

D'altra banda, si tens al davant una cita important o fa molta calor evita posar-te samarretes de colors forts com els que hem comentat i triï altres tons que et permetin estar més relaxat si comences a suar.

L'estampat, el nostre gran aliat

Un teixit amb estampat dissimulen millor les taques de suor que una peça totalment llisa. Això sí, comprova primer que els colors que té aquesta samarreta no destenyeixen.

Els teixits naturals deixen transpirar la pell

El cotó, lli o seda són teles naturals i lleugeres que deixen transpirar la pell però que a més absorbeixen l'aigua, de manera que es presenten com els teixits idonis per sentir-nos segurs i còmodes que fa a la sudoració. No obstant això, cal evitar a tota costa els teixits acrílics, ja que no deixen transpirar i multipliquen la suor, sense necessitat d'esforços extra.

Utilitza samarretes "de compressió"

Posa't una samarreta interior perquè actuï com una capa absorbent. Molts esportistes utilitzen aquest tipus de elàstiques per tenir una millor ventilació i no deshidratar a través de la suor perdut. De manera que si tens un problema d'hipersudoració, per què no proves amb una samarreta d'aquest teixit?

Les samarretes de 'compresió' o'primera capa' s'eixuguen la suor d'una forma ràpida i a més modelen la figura gràcies al material de què estan fetes. Amb aquest tipus de peça, et sentiràs més segur i fins i tot podràs posar-te peces de colors forts sense que traspassi una gota de suor.

Porta una jaqueteta o un xal

Si en algun moment, descobreixes que tens una taca sobtada, i tens a mà una jaqueteta o xal, posala per sobre. Una forma ràpida de cobrir alguna taca de suor que evitarà que ens posem més nerviosos.

Hidrata't

Al contrari del que sembla, beure aigua refresca i hidrata el cos i fa que es suï menys.

Aquest tipus de consells per evitar que la suor es plasmi en la teva roba t'ajudaran a sentir-te millor i a estar més relaxat, però, no ataquen l'arrel del problema. És molt important tenir una mentalitat positiva i no posar-se nerviós, i en el cas de hipersudoroción acudeix a un professional.