La Fundació Roses Contra el Càncer i l'Obra Social “la Caixa” han signat un conveni per donar suport al projecte d'Atenció Psicosocial als malalts de càncer de Roses i les seves famílies.

Pilar Serra, presidenta de l'entitat, i Carles Juanola, director de Banca de Institucions de CaixaBank a Girona, van formalitzar aquest conveni, fruit de la presentació del projecte a la convocatòria de Promoció de l'autonomia i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la dependència 2016, en el marc del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials. La col·laboració econòmica atorgada és de 21.000 euros.

El projecte d'atenció psicosocial es porta a terme a través de la intervenció de l'equip tècnic de la Fundació, format per una psicooncòloga i una treballadora social, amb el suport d'una administrativa i voluntariat especialitzat. Aquesta atenció consta de diferents serveis: Atenció social (Treballadora social); Atenció psicològica (Psicooncòloga); Medicament Cost Zero; Hotel Cost Zero; Ajudes Dinàmiques (préstec de cadires de rodes, llits articulats...); Voluntariat testimonial i domiciliari; Voluntariat professional (assessorament laboral, jurídic, educatiu, nutricional...); Reiki, meditació, sonoteràpia i mandales i neteja a domicili.

La Fundació Roses Contra el Càncer atén al malalt oncològic de Roses en totes les fases de la malaltia (diagnòstic, tractament, curació, recidiva o dol), i als familiars implicats, adaptant la seva intervenció depenent de les necessitats de cada persona.

La Fundació també rep la col·laboració de l'Obra Social “la Caixa” en la Cursa de la Dona que es realitzarà el 25 de setembre i el Concert Benèfic de Nadal.