Roses

El CAP de Roses renova completament la Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia

S´ha pogut fer gràcies a la donació de 10.000 euros que ha fet l´agrupació GiRotary

19.06.2016 | 08:04
Els presidents dels Club Rotary gironins.

El Centre d´Atenció Primària (CAP) de Roses estrena aquests dies nova Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia. De fet, s'ha renovat completament mitjançant l´aportació econòmica de prop de 10.000 euros que ha realitzat l´agrupació dels Club Rotary de les comarques gironines, la GiRotary. La donació ha permès adquirir nou equipament com làmpades, un desfibril·lador, carretó d´aturada cardíaca o una llitera. La unitat va entrar en funcionament l´any 2005, quan es van formar dos professionals perquè poguessin atendre els pacients. Des d´aleshores, al CAP de Roses s´han fet cada any unes 300 intervencions de cirurgia menor i unes 750 sessions de crioteràpia.

El CAP compta amb uns 80 professionals que es fan càrrec de l´atenció sanitària de 33.000 persones que viuen a Roses, Castelló d´Empúries, Empuriabrava, Cadaqués, Pau i Palau-savardera.

El CAP de Roses va incorporar la Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia a la seva carta de serveis l´any 2005, quan es van formar dos professionals de l´equip del centre mèdic. La cirurgia menor és una de les competències abordables des dels centres d´atenció primària i aporta beneficis, tant pel que fa als pacients com per als professionals del centre ja que millora l´accessibilitat dels pacients al sistema, evitant la llista d´espera de l´hospital de referència. També suposa menys tràmits burocràtics i, al mateix temps, el centre millora el seu prestigi. Des de l´Institut Català de la Salut (ICS) assenyalen que és un valor pel que fa a la sostenibilitat ja que, pel fet d´evitar la derivació a l´especialista de torn, aquest professional pot destinar el seu temps a casos més específics del seu àmbit.

Mitjançant l´aportació del GiRotary, el CAP ha pogut renovar tot l´equipament de la unitat. L´Equip d´Atenció Primària (EAP) de Roses està format per uns 80 professionals que es fan càrrec de l´atenció sanitària de la seva àrea bàsica de salut que inclou els pobles de Roses, Castelló d´Empúries, Empuriabrava, Cadaqués, Pau i Palau-savardera amb un total de 33.000 persones.

Segons les dades aportades per l´ICS, l´EAP de Roses va obtenir bons resultats en el procés d´acreditació de qualitat dels centres que impulsa el Departament de Salut de la Generalitat. En concret, va obtenir una puntuació de 95,1 sobre 100. Es tracta d´unes avaluacions integrals que analitzen la gestió, els serveis i els resultats dels centres al mateix temps que identifiquen els punts crítiques i les millores que es poden aplicar. Els estàndards que s´avaluen dins d´aquest procés han estat consensuats per un equip d´experts del Departament de Salut i s´orienten a la realitat catalana, amb l´objectiu de garantir un nivell homogeni de qualitat assistencial als ciutadans, amb independència del centre en què es presti el servei, sense oblidar l´eficiència en l´ús dels recursos sanitaris. Un dels eixos clau d´aquest sistema d´acreditació és establir un nivell de competència de les institucions sanitàries, per tal de garantir un alt nivell qualitatiu i generar més confiança entre els ciutadans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema