L'estiu està a punt d'instal·lar-se al calendari, encara que en molts punts el sol ja fa dies que apreta com si ens trobéssim a mitjans d'agost. És fonamental protegir la nostra pell, també el nostre cabell i els nostres ulls, dels raigs de l'astre rei, i encara que ha de ser una rutina diària, cobra més rellevància que mai en els primers dies de contacte amb el sol.

El càncer de pell és el tumor més freqüent al nostre país; cada any es detecten 160 casos per cada 100.000 persones. Encara que cap tipus de pell està exempt del risc del sol, avui volem fer especial èmfasi de les cures i els hàbits a tenir en compte en les pells molt blanques. No perdis detall.

Exposició al sol

Evita tota aquella exposició exagerada al sol que causa vermellors i cremades a la pell ja que segons els experts les lesions resulten greus per a les pells molt clares. A més, la pell té memòria: perdona la cremada solar però no oblida.

Protecció solar

Per evitar el punt anterior, no és només necessari evitar les hores de màxima exposició al sol sinó dotar la nostra pell durant tot el dia (i tot l'any) de protecció solar. Durant la jornada pots optar per una pantalla gairebé total de factor 30 amb antioxidants, si creu que li fan massa blanc a la cara triï la versió amb color. Aprofita la nit per utilitzar una crema regeneradora amb retinol per mimar la pell després del desgast del sol.

Analitza els teus lunars

Fes atenció als senyals del teu cos i ves al dermatòleg si veus que algun dels teus lunars canvia de color, mida i / o forma.

Vitamina C

Per evitar la flacciditat de la pell, típica de les pells molt clares, una dieta rica en vitamina C et serà de gran ajuda. Els cítrics, la fruita així com els ous, la coliflor o el tomàquet són aliments molt rics en aquesta vitamina i consumir-los ajuda a mantenir a ratlla el col·lagen de la pell i la seva elasticitat.

Treu-li lluminositat

Potser el teu rostre sigui molt pàl·lid però això no vol dir que hagi d'estar apagat o sense llum. Per lluir una pell de la cara radiant has de tenir constància en els rituals de neteja. Utilitza productes específics per a pells delicades que a part de netejar, s'hidratin i protegeixin dels rajos UVA.

Cuida les vermellors

Si la teva pell tendeix a posar-se vermella amb el sol, l'ideal és recórrer a algun element natural com la camamilla o la àloe vera que ofereixen un efecte fred i calmant que t'ajudarà a reduir les vermellors.

Com dissimular els grans

L'acne no és plat de bon gust per a ningú, però sembla que els grans sobre una pell blanca destaquen moltíssim més que en una pell més bruna. En aquests casos, podem dissimular una mica gràcies al maquillatge. Les pólvores, els correctors i les bases que aconsegueixen dissimular aquest tipus d'imperfeccions són els que les tenyeixen d'un verd clar.

Aparició d'arrugues

Les pells clares són propenses a tenir arrugues i taques per això és recomanable utilitzar productes d'àcids per a la pell o microdermoabrasió.