Els metges han donat d'alta en aquesta darrera setmana 3 dels 22 nens ingressats a hospitals catalans amb afectacions neurològiques per enterovirus, segons ha informat aquest dimarts el Departament de Salut. Dels 19 infants ingressats que hi ha ara, 7 estan a Unitat de Cures Intensives. En total, ja són 91 els infants afectats per l'enterovirus des que va començar el brot, fa més de tres mesos, la gran majoria dels quals evolucionen favorablement.

El Departament de Salut recorda que majoritàriament aquest tipus de virus produeixen quadres lleus (febre, erupcions cutànies o quadre respiratori) i sovint les infeccions són asimptomàtiques. La major part d'infeccions per enterovirus no provoquen alteracions neurològiques i, si ho fan, solen ser quadres lleus.

Arran de l'aparició d'un nombre excepcional de casos d'infecció per enterovirus amb alteracions neurològiques de més gravetat, el Departament ha activat una taula de seguiment; ha establert un protocol de detecció i tractament precoç dels quadres amb afectació neurològica més greu, que s'ha enviat al conjunt de la xarxa assistencial, i ha reforçat la vigilància epidemiològica. El Departament insisteix a recomanar que es faci vida normal i portar els nens a l'escola, i només en cas de febre, no han d'anar als centres escolars o a les escoles bressol. També es recomana reforçar mesures higièniques com rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d'anar al lavabo i canviar bolquers.