El proper 13 de juny es celebra el Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de pell, com a commemoració d'aquest dia, la Fundació Roses Contra el Càncer posa en marxa la Campanya anual de Protecció Solar que consta de diferents activitats.

Un dels objectius de la Campanya és donar a conèixer, entre els més petits, consells pràctics per aprofitar els efectes beneficiosos del sol i evitar els seus efectes nocius, i d'aquesta manera aprendre hàbits saludables per a protegir-se del sol.

És important recordar que la nostra pell te memòria, acumula els estralls que ha sofert, i els problemes poden sobrevenir molt de temps després d'haver deixat de prendre el sol.

El 80% dels casos de càncer de pell es poden prevenir evitant una exposició excessiva al sol i les cremades cutànies que pot provocar.

Aquest any, la Fundació Roses Contra el Càncer, amb la col·laboració d'ISDIN, volem tornar a col·laborar amb les escoles de Roses distribuint mostres de protecció solar per a tots els nens de P5 a 4rt curs i fent arribar informació sobre la Campanya Fotoprotégete Bien de ISDIN. És una campanya escolar de conscienciació dels riscos que comporta exposar-se al sol sense una protecció adequada. Fa 20 anys que ISDIN la porta a terme en escoles de tot el país de forma gratuïta. Les escoles es poden descarregar el material didàctic a www.isdinsunlab.com dirigit a alumnes de 3r a 6è de primària. El material està adaptat per cicles educatius en 3 nivells: infantil, mitjà i superior.

Junt amb el CAP de Roses i amb la col·laboració de l'Ajuntament i d'algunes Farmàcies de Roses (Farmàcia Marta Bosch, Martínez-Roca i M. Gratacós), s'organitza el dissabte 18 de juny de 10 a 13h 'EMPASTIFA'T!' per donar informació sobre la protecció solar, prevenció del càncer de pell, i es regalaran mostres de cremes solars (Isdin, Vichy i Eucerin) i globus, en una parada que estarà col·locada a l'encreuament de l'Avda. de Rhode amb la Riera Ginjolers.

Finalment Dimarts 21 de juny a les 19h al Teatre Municipal de Roses tindrà lloc la Xerrada "L'ABC del Càncer de pell" a càrrec del Dr. Jorge Sánchez Bryceño (entrada gratuïta),una activitat organitzada conjuntament amb el CAP de Roses i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses.